jongerendag2022

Inspirerende dag voor jonge ondernemers

Datum: 30 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 1 juli 2022
Door: Marije van Beurden
Afgelopen zaterdag kon het gelukkig weer! Ruim 35 jonge ondernemers kwamen bij elkaar op de zomereditie van de Jongerendagen om samen te sparren over onderwerpen die spelen in de sector. Ieder jaar organiseert Cumela in de zomer en de winter een dag speciaal voor jonge ondernemers. Kennis delen en ophalen met gelijkgestemden maakt deze dag altijd heel waardevol. Hoe fijn is het om met iemand van gedachten te wisselen die in precies dezelfde situatie zit als jij?

Iedereen werd hartelijk ontvangen door gastheer Johan Mostert van transport en handelsbedrijf Mostert & van de Weg. Samen met agrarisch loonbedrijf BMWW verzorgden zij een rondleiding over de bedrijven Mostert & van de Weg, BMWW en het bedrijf Mostert en de Vrij.

Kijkje in de keuken van een andere ondernemer

Mostert en de Vrij is ontstaan vanuit Mostert & Van de Weg in Nijkerkerveen en de Vrij Moerkapelle. Door de sterk toenemende vraag vanuit de markt naar het gecombineerd verzorgen van CO2-drukbehandelingen en het direct daarna schonen van de behandelde partijen hebben zij de handen ineen gestoken.

Inspiratie waar je meteen wat aan hebt

Een vast onderdeel van het programma is een workshop van een expert van Cumela Advies. Het thema dit jaar is DUUR-zaam. Jonge ondernemers kregen een antwoord van Dieuwer Heins, adviseur bedrijfskundige zaken, op vragen als:

  • Hoe kun je indexeren?
  • Waarom is het belangrijk om te indexeren en prijzen te verhogen?
  • Hoe kun je prijsstijgingen communiceren met je klant?
  • Wat kun je zelf doen om kosten te besparen met bijvoorbeeld stationaire draaien? Daarbij werd gekeken wat stationair draaien je kost als bedrijf en hoe je deze kosten kun minimaliseren.
We kijken alweer uit naar de volgende editie

Iedereen bedankt voor jullie enthousiasme en betrokkenheid! Het was een geslaagde dag dankzij jullie. We kijken uit naar de volgende Jongerendag(en). Deze staat begin 2023 gepland tijdens de Cumela Inspiratiedagen.

Meer weten?

Ben jij een jonge ondernemer en wil je hier ook graag bij zijn? Wil je graag gastheer zijn, of heb je een andere vraag? Laat het ons weten via [email protected]. Wil je graag advies over jouw kostprijs? Neem dan contact op met Dieuwer Heins via 033 247 49 40 of bel de Cumela Ondernemerslijn via 033 247 49 99.    

Cumela Nederland

Marije van Beurden

Beleidsmedewerker onderwijs
Cumela Advies

Dieuwer Heins

Adviseur bedrijfskundige zaken