jelle coen bijlsma

Doe mee! Help je medewerker gezond te houden

Datum: 6 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2020
Door: Corina van Zoest-Meester
Hoe kun je er als werkgever voor zorgen dat je medewerkers gezond blijven? En hoe kun je daar als medewerker aan bijdragen? Het RIVM zoekt de antwoorden, maar heeft daar jouw hulp bij nodig. Doe je mee aan dit onderzoek?

Een gezonde leefstijl is van groot belang om chronische ziekten te voorkomen en draagt zo bij aan duurzame inzetbaarheid. Mensen die werken brengen een groot deel van hun tijd door op het werk, daarom is de werkplek een belangrijke plek om een gezonde leefstijl te promoten.

Het RIVM voert een onderzoek uit waarbij ze een programma, gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl, gaan invoeren en evalueren. Het programma is gebaseerd op een Europees succesvol voorbeeld, het Workplace Health Promotion Network in Lombardije. In dit programma ontvangen bedrijven een catalogus met programma’s gericht op verbetering van leefstijl en gezondheid.

Grote kans op succes
Het betreft een integrale aanpak voor gezondheidsbevordering, waarin zowel programma’s gericht op de medewerker zelf als op de werkomgeving ingezet worden. Het is bekend dat een integrale aanpak meer kans biedt op succes, omdat gezondheidsbevordering via verschillende routes wordt ingezet

Uniek aan dit onderzoek is dat de doelgroep, de werkgevers en medewerkers, vanaf de start van het onderzoek erbij betrokken zijn. Het doel is namelijk een programma te ontwikkelen wat goed aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Cumela is hier verder niet bij betrokken, maar omdat wij dit wel een waardevol onderwerp vinden brengen we het graag onder jullie aandacht. 

Meedoen?
Wil je met jouw organisatie ook aan de slag met het verbeteren van de gezondheid van medewerkers? Wil je graag meedenken en deelnemen aan dit onderzoek? Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de onderzoeker: Denise Smit. Dat kan per mail via: [email protected] of door te bellen naar: 06-50 19 44 50.

Bekijk hier de flyer met meer informatie: