Vaste Kamercommissie

Coronavirus: deel jouw ervaringen met de Tweede Kamer

Datum: 28 april 2020
Laatst bijgewerkt: 29 april 2020
Door: Jacqueline Tuinenga
Grijp de kans om Kamerleden rechtstreeks te informeren over de impact van de coronacrisis op jouw bedrijf. Dat doe je snel en eenvoudig door voor 30 april antwoord te geven op twee vragen.

Wees er snel bij, want je kan tot donderdag 30 april 12.00 uur via het webformulier reageren. Je wordt gevraagd antwoord te geven op twee vragen:

  1. Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor jouw bedrijf?
  2. Wat wil je de Kamer daarover vertellen?

Het webformulier om te reageren vind je hier: https://panteia.onderzoek.nl/TweedeKamer/

De Tweede Kamer controleert het kabinet, oftewel de ministers en staatssecretarissen. De commissie VWS wil de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus kunnen beoordelen. Ook nu er afgelopen dinsdag meer duidelijkheid is gekomen over nieuwe en bestaande maatregelen voor de komende periode. Daarom vraagt zij organisaties informatie te leveren. Of je bedrijf, instelling of organisatie nu actief is in de zorg, het onderwijs, als sociale partner, of in een andere sector, alle bijdragen zijn welkom.

Graag jouw schriftelijke bijdrage via het webformulier
De Kamer ontvangt vaak mensen en organisaties die hun visie op een onderwerp komen geven. Omdat het gebouw nu gesloten is voor bezoekers, vraagt de commissie VWS bedrijven, organisaties en instellingen via internet hun mening te geven. Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor uw organisatie? Wat wil jij de Kamer daarover vertellen? Als vertegenwoordiger van een organisatie kun je je antwoord op deze twee vragen kwijt via het webformulier. Je kunt voor beide antwoorden maximaal 200 woorden gebruiken (dus in totaal 400 woorden, oftewel ongeveer 1 A4'tje).

Wat doet de commissie met jouw inbreng?
De commissie VWS verzamelt alle bijdragen, bundelt ze en publiceert ze op deze website (Tweedekamer.nl). Inzendingen worden dus openbaar en bij elke inzending wordt de naam van de organisatie vermeld. Kamerleden uit de commissie lezen de bijdragen en kunnen die gebruiken in de debatten over de coronamaatregelen. Je kunt alleen een bijdrage leveren uit naam van jouw organisatie; persoonlijk of anoniem bijdragen is niet mogelijk.

Bron: tweedekamer.nl