VGM robson 14 oprijwagen

Nieuwe VGM Robson 14-oprijwagen

Datum: 7 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 7 maart 2024
Door: Gert Vreemann
VGM heeft de eerste foto’s vrijgegeven van zijn nieuwe Robson 14-oprijwagen. Deze tandemasser met een laadvermogen van veertien ton is geschikt voor onder andere midigraafmachines en machines die in de groensector worden ingezet. De VGM Robson heeft een laadvloer van 2,55 bij 6,80 meter en lange oprijplaten voor een geringe oprijhoek. Verder is de standaarduitvoering uit te breiden met tal van opties.
VGM robson 14 oprijwagen

Met deze Robson 14-oprijwagen introduceert VGM een degelijke en praktische wagen, waarmee comfortabel machines te transporteren zijn. Hij weegt slechts 3735 kilo en heeft een laadvermogen van veertien ton. De wagen heeft een ruim 6,80 meter lange laadvloer, inclusief een schuin gedeelte. Het vlakke gedeelte is door VGM opgegeven voor krap zes meter. De wagen voldoet met een breedte van 2,55 meter aan de internationale standaard. De laadvoer is deels van hardhout, heeft veel vastzetpunten en is standaard voorzien van insteekrongen. De dissel is vast en de oprijwagen is verder uitgerust met robuuste bladveren en zware assen. 

VGM robson 14 oprijwagen

De oprijwagen is luchtgeremd en voorzien van de bekende zaken als breedteverlichting en onderrijbeveiliging achter en opzij. Standaard wordt de Robson 14 geleverd met hydraulisch opklapbare oprijplaten. Ook bouwt VGM desgewenst een gereedschapskist of opbergkist op maat op. Andere opties zijn onder meer werklampen, flitsers of een zwaailamp, een achteruitrijzoemer en een K80-kogeltrekhaak. De lengte van de hydraulisch opklapbare oprijplaten is afgestemd op het schuine gedeelte en samen zorgt dat voor een lage oprijhoek.