bobcat L78 en L85 wiellader

Nieuwe opties op Bobcat L75 en L85

Datum: 8 februari 2024
Laatst bijgewerkt: 8 februari 2024
Door: Gert Vreemann
Bobcat heeft een aantal belangrijke nieuwe opties voor de compacte wielladers L75 en L85 aangekondigd. De nieuwe versies van L75 en de L85 kunnen vanaf nu worden uitgerust met een aantal geavanceerde functies en luxe accessoires van de L95, zoals een verwarmbare luchtgeveerde stoel, het Power Bob-Tach-systeem voor aanbouwdelen, joystickbediening en een verbeterde automatische rijregeling.
bobcat L78 en L85 wiellader

De eerste compacte wiellader van Bobcat, de L85, werd in 2021 geïntroduceerd. Het jaar daarna kwam het L75-value-model op de markt. Het premium-topmodel, de L95, werd vorig jaar aan de serie toegevoegd. Bobcat heeft de L75 en de L85 nu voorzien van nieuwe opties en standaardfuncties, zoals een verwarmde cabine, integratie van de joystick in de stoelleuning, een in twee richtingen verstelbaar stuur, sleutelontsteking met snelle start-stopfunctie, een automatische parkeerrem en een 5-inch digitaal scherm waar met de jog shuttle doorheen kan worden genavigeerd.

bediening bobcat L78 L85 wiellader

De L85 krijgt verder een verwarmbare luchtgeveerde stoel met hoge rugleuning en een hoofdsteun, maar ook luchtvering, een vergrendelbare, zwevende en links verstelbare armleuning. De stoel heeft tevens een sensor om aan te geven of er iemand in de stoel zit. Met de nieuwe Flex Drive-functie kan de bestuurder het motortoerental aanpassen via handgas, ook onafhankelijk van het voetgaspedaal. Bobcat heeft ook de automatische stationairfunctie ingevoerd als de machine vier seconden niet wordt gebruikt. Voor bestaande machines is er een aangepaste linkerarmleuning van de geveerde stoel leverbaar. De bestaande geveerde stoel kan daarvoor als onderdeel van de aftermarket-services van Bobcat worden aangepast. 

hig flow regeling bobcat compacte wiellader

Er is een verbeterde automatische rijregeling voor hogere snelheden en zwaardere lasten met een verbeterde automatisch giekvering. De machine wordt leverbaar met het Power Bob-Tach-systeem voor aanbouwdelen. Een hoog debiet voor het hydraulisch systeem is leverbaar als optie. Deze mogelijkheid, die ook bestaat voor andere Bobcat-laders, biedt 100 liter per minuut voor aanbouwdelen. Daarbij heeft Bobcat de druk verhoogd van 200 naar 225 bar. Ten slotte heeft Bobcat de reactietijd voor vooruit-achteruit samen met de functie voor heffen en kippen verbeterd. Bestaande Bobcat-wielladers kunnen eenvoudig worden bijgewerkt door nieuwe software te downloaden.