magni RTH 8.39 roterende verreiker

Nieuwe Magni RTH 8.39

Datum: 6 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 6 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Magni plaatst met de RTH 8.39 een nieuwe roterende verreiker tussen de bestaande modellen van de 8-serie. Hij heeft twee ton meer hefkracht dan zijn voorganger, de RTH 6.39, maar ook de dual performance-regeling zoals we die kennen van de RTH 8.36 en RTH 8.46.
magni RTH 8.39 roterende verreiker

Naast de twee ton extra hefkracht ten opzichte van zijn voorganger is de dual performance-regeling een belangrijke troef van deze Magni. In de standaard M1-mode is de machine afgestemd om maximaal te presteren bij het werken op het maximumbereik. In M2 zijn hogere lasten mogelijk voor het werken met een ingesteld beperkt bereik. Dit geeft een liftcapaciteit van zeven ton tot dertien meter hoogte en 400 kilo bij een horizontaal bereik van 27 meter. Het draagvermogen bij het maximale hoogtebereik van 38,80 meter bedraagt 2,3 ton. Ten opzichte van de RTH 6.39 is de maximum lastcapaciteit in M2- en M1-mode 33 procent hoger.

cabine magni RTH 8.39 roterende verreiker

Voor het veilig werken bij deze instellingen is er het 12-inch-scherm met Magni LLD-systeem (Live Load Diagram). Hier zijn drie werkmodi beschikbaar: de standaardmodus voor het werken met wisselende lasten en bereiken, de Dynamic-modus met zicht op het werkbereik gerelateerd aan de werkelijke last, en de Dynamic-360 graden-modus voor zicht op het werkbereik van bovenaf voor een grotere precisie in situaties met een niet constante stabiliteit. De nieuwkomer is in comfort, uitvoering en prestaties vergelijkbaar met de laatste generatie RTH-machines.