Karcher hogedrukspuit

Nieuwe generatie Kärcher-hogedrukspuiten

Datum: 13 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Kärcher lanceert zeven nieuwe warmwater-hogedrukreinigers voor het professionele segment. De fabrikant heeft bij deze hogedrukreinigers uit de midden- en superklasse een sterke focus op ergonomie en eenvoud gelegd. Kärcher lanceert daarbij ook een volledig biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel, dat voor 99 procent bestaat uit natuurlijke ingrediënten.
karcher hogedrukspuit

Met de komst van zeven nieuwe warmwater-hogedrukreinigers vernieuwt Kärcher zijn portfolio in het segment van de midden- en superklasse. Het vernieuwde programma warmwater-hogedrukreinigers in deze klasse bestaat uit de modellen HDS 10/21-4 M, HDS 12/18-4 S, HDS 13/20-4 S en HDS 10/21-4 M Classic. De middenklassemodellen zijn leverbaar met een werkdruk van maximaal 210 bar en een wateropbrengst van maximaal 1000 liter per uur. Voor de superklasse kan de gebruiker rekenen op een maximale druk van 200 bar en een wateropbrengst van maximaal 1300 liter per uur.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe warmwater hogedrukreinigers ging de focus vooral uit naar ergonomie en eenvoud in gebruik. Zo zijn de hogedrukreinigers - afhankelijk van de uitvoering - voorzien van een extra opbergvak of een automatische slanghaspel. Ze zijn uitgevoerd met beproefde onderdelen, zoals het Easy!Force-hogedrukpistool en de Servo Control-vermogensregeling vlak bij de hendel.

Karcher hogedrukspuit

Het nieuwe Classic-model heeft als basismodel een maximale werkdruk van 210 bar en een maximale wateropbrengst van 1000 liter per uur. Deze reiniger is uitgerust met een klassiek hogedrukpistool. De HDS-modellen in de midden- en superklasse hebben een automatische slanghaspel voor de twintig meter lange hogedrukslang. De Anti!Twist-functie zorgt er bovendien voor dat de slang zich niet kan verdraaien.

Andere troeven zijn een krachtenbesparend gebruik van het hogedrukpistool, de praktische opbergmogelijkheden voor spuitlans, stroomkabel, sproeiers en gereedschap, en de eenvoudige activering van de stoomtrap door een opening in de afdekking. Grote wielen, zwenkwielen en ergonomische handgrepen vergemakkelijken het manoeuvreren. Verder beschikken de hogedrukreinigers uit de superklasse van Kärcher over twee reinigingsmiddelentanks (tien en twintig liter) met een nauwkeurige dosering en spoelfunctie, en een ontkalkingstank.

 

Kärcher reinigingsmiddel

karcher reinigingsmiddel

Naast de introductie van zeven nieuwe warmwater-hogedrukreinigers komt Kärcher op de markt met een nieuw krachtig reinigingsmiddel, dat voor 99 procent bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Niet alleen reinigt PressurePro Natural Active Cleaner alkaline RM 82N krachtig en effectief, het biedt ook nog eens bescherming tegen corrosie en is volledig biologisch afbreekbaar. Het reinigingsmiddel is daarnaast vrij van microplastics, fosfaat en siliconen en geschikt voor veel toepassingen.