joskin tornado vastemest strooier

Nieuwe generatie Joskin Tornado

Datum: 10 november 2022
Laatst bijgewerkt: 10 november 2022
Door: Gert Vreemann
Joskin heeft de populaire Tornado-meststrooier een flinke update gegeven. Met name de bak is aangepakt. Het concept met de smalle, verlaagde bak in combinatie met wielen met een diameter tot 206 centimeter is wel hetzelfde gebleven.
joskin meststrooier

In vergelijking met de vorige uitvoering is de laadbak meer conisch en zijn de zijwanden gladder uitgevoerd. Hiermee is de bak gemakkelijker te legen en schoon te maken. De achterzijde is verbreed voor een nog regelmatiger strooibeeld. De hydraulische leidingen zijn nu in de bovenrand van de laadbak geïntegreerd en zijn zo beschermd tegen elk contact. Ten slotte zijn de spatborden nieuw vormgegeven met een helling van 45 graden om ophoping van materiaal op de machine te voorkomen.

Joskin tornado meststrooier

De enkelassige Tornado is voorzien van een overgedimensioneerde as, die onder de laadbak is vastgebout. De dubbelassige modellen zijn standaard uitgerust met een nalopende stuuras en een hydraulisch veersysteem met de naam Hydro-Tandem. De Tornado is leverbaar met verticale strooiwalsen of met een strooitafel en horizontale strooiwalsen. Afhankelijk van het model zijn de meststrooiers leverbaar met inhouden van 8,6 tot 22,4 kubieke meter. De modellen met verticale strooiwalsen zijn verkrijgbaar met bakhoogtes van 1,30 (T13) of 1,60 meter (T16). De modellen met horizontale strooiwalsen zijn er met bakhoogtes van 1,10 (T11), 1,30 (T13) en 1,60 meter (T16).