cat 950 wiellader

Next level Cat 950- en 962-wielladers

Datum: 16 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 16 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Tien procent meer capaciteit ten opzichte van de vorige modellen en door het verlengen van de onderhoudsintervallen maar liefst dertig procent lagere onderhoudskosten is wat Cat claimt bij de nieuwste generatie Cat 950- en 962-wielladers. Verder zijn deze negentien- en twintigtons machines voorzien van alle moderne technieken om een maximale capaciteit te draaien.
Cat 350 wiellader

De nieuwe wielladers zijn uitgerust met de bekende Cat C7.1-Stage V-motor met 186 kW (249 pk) voor de 950 en 201 kW (269 pk) voor de 962. De machines hebben standaard de 2,67-kuubs bak. De opbreekkracht bedraagt respectievelijk 181 en 189 kN, het statisch kantelmoment volledig geknikt 12,0 en 12,5 ton. De maximale hefhoogte is 4,01 voor de 950 en 4,22 meter voor de 962 met normale hefarmen en 4,51 meter voor beide bij de uitvoering met lange hefarmen.

cat zware wiellader

Standaard zijn ze uitgerust met het Cat Payload with Assist-weegsysteem. De machinist kan het vullen van de bakken nu volledig automatiseren met behulp van het nieuwe Autodig. In combinatie met Autodig bevordert het nieuwe Auto Set Tires de juiste laadtechniek om de bandenslip en -slijtage te verminderen. Machinisten kunnen met één druk op de knop aangepaste profielen instellen voor klantspecifieke toepassingen. De selecteerbare werkhulpen vergemakkelijken de bediening van de lader ook voor minder bedreven machinisten. Product Link verbindt de machine draadloos met het kantoor en geeft toegang tot productie- en essentiële machine-informatie

De enkele koppeling en het lock-to-lock schakelen van de vijfversnellingsbak zorgen voor een snellere acceleratie en een hogere snelheid op hellingen. Naast het standaard handmatig schakelbare differentieelslot in de vooras is optioneel een automatisch differentieelslot voor en achter beschikbaar. De 950 en 962 zijn verder uitgerust met een conventioneel of geoptimaliseerd scharniermechanisme met Z-kinematiek.

cat zware wiellader

Geluidsonderdrukking, afdichtingen en flexibele montage van de cabine verminderen het geluidsniveau en het trillingsniveau voor de machinist. Naast het stuurwiel is een op de stoel gemonteerde elektro-hydraulische joystickbesturing leverbaar. De nieuwe 950 en 962 zijn standaard uitgerust met een achteruitkijkcamera, een multivisiesysteem (360 graden), Cat Detect-radartechnologie en een toegangslamp en een serviceverlichtingssysteem onder de motorkap zijn leverbaar.

De filter- en vloeistofkosten zijn op de nieuwe modellen tot dertig procent lager dankzij de ruimere vervangingsintervallen. Door de machine te verbinden met de serviceafdeling van een Cat-dealer helpt Remote Troubleshoot bij de diagnose van problemen. De Cat-app helpt bij het beheer van de locatie van het machinepark, de uren en de onderhoudsschema's en geeft waarschuwingen voor vereist onderhoud.