Mini mecalacs

Mini Mecalacs

Datum: 30 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 30 juni 2022
Door: Toon van der Stok
Het productgamma van Mecalac wordt fors uitgebreid met de komst van 6 minishovels. Deze bevat vier modellen voor de agrarische sector en twee voor de bouw die een korter hefframe hebben gekregen. De machines hebben een hefvermogen van 1,74 tot 2,85 ton.

De nieuwe serie begint bij de MCL2 die vooral bedoeld is voor het werk in een nauwe omgeving. In uitvoering is deze gelijk aan de grotere modellen alleen blijft het hefvermogen hier beperkt tot 1,74 ton. Deze is leverbaar met alleen een dak en valframe of met een complete cabine.

De MCL 4 is er in twee uitvoeringen. De MCL4+ is bedoeld voor de grondverzet of stratenmakersmarkt. De hefarm is wat korter, maar daardoor heeft deze een groter hefvermogen. De machine is uitgerust met een 18,4 kW motor. Qua gewicht blijft deze onder de 3500 kg en mag dus nog achter de auto worden meegenomen.

De MCL 6 is het grotere broertje van de uitvoering van de MCL4. Deze krijgt een 36 kW motor en een hogere rijsnelheid en meer hydraulisch vermogen en snellere werkcycli. Dit model is er ook weer met een kortere hefmast en heeft dan weer de + toevoeging

Het grootste model is de MCL 8 de machine met het meeste vermogen, de hoogste hefcapaciteit en niet onbelangrijk de hoogste uitstorthoogte. Volgens Mecalac de ideale machine voor het laden, rijden en verplaatsen.

Alle machines worden uitgerust met het M-drive systeem waarbij je de rijsnelheid kunt regelen met het gaspedaal terwijl het motortoerental gelijk blijft. Ook is het mogelijk de maximumsnelheid apart in te stellen.

Opvallend voor deze klasse is nog de keuze om alle machines remote control te maken. Je kunt dus altijd zien waar ze zijn en wat ze doen. Nieuw is ook dat je standaard moet opstarten met een cijfercode.

Uitgebreide specificaties van de machines ontbreken momenteel nog, die zullen later bekend worden gemaakt.

mecalac