Mecha service emmeloord

Mechan Groep neemt Mecha-Service Emmeloord over

Datum: 24 februari 2021
Laatst bijgewerkt: 24 februari 2021
Door: Gert Vreemann
Mecha-Service in Emmeloord maakt nu ook deel uit van de Mechan Dealer Groep. Die bestaat daardoor uit acht dealers, verspreid over heel Nederland. Mecha-Service voert naast trekkers en hooibouwmachines van Fendt onder andere de merken Agrifac, Lemken en VSS Machinebouw.
dealerbedrijf mecha service emmeloord

“De versterking van ons dealernetwerk is een belangrijke speerpunt in onze strategie en daar past de overname van Mecha-Service naadloos in”, zegt Eric Kraan, COO van de Mechan Groep. De afgelopen twee jaar zijn er verschillende dealerbedrijven overgenomen. “Wij beschouwen Mecha-Service als een bedrijf met een uitstekende reputatie, een zeer sterk management en een prachtige, strategische ligging”, zegt Stans van de Wetering, directeur Fendt bij de Mechan Groep, die het bedrijf al enige jaren kent. Hij ziet de Noordoostpolder als een bijzonder gebied, met specifieke wensen. “Het team van Mecha-Service kent dat gebied als zijn broekzak. Daarom zijn we heel trots dat het bedrijf zich bij ons aansluit.”

Mecha-Service is ook verheugd. “Mechan Groep is een sterke partner, die voor de nodige stabiliteit en slagkracht in de toekomst zorgt”, zegt Martijn Heijboer, zoon van grondlegger Chris Heijboer en sinds 2014 mede-eigenaar van het bedrijf. Hij blijft na de overname verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf. “Deze samenwerking maakt dat wij ons met al onze merken volledig kunnen richten op het vergroten van ons marktaandeel in onze regio.”