mooi vak man

Maak zichtbaar hoe trots jij bent op de sector

Datum: 8 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 8 februari 2023
Door: Chaira Luth - Klein
Mooi Vak Man maakt bekend dat er een vervolg komt op de campagne ‘De échte grondleggers van Nederland’. Met deze campagne maken we de sector meer zichtbaar en laten we zien hoe trots we zijn op ons werk. Hiervoor vragen we ook jouw hulp!

Wat is Mooi Vak Man!?

Met Mooi Vak Man! zorgen we ervoor dat werkgevers en werknemers veilig, gezond en met plezier en met de juiste vakkennis in de sector aan de slag kunnen en tot aan hun pensioen kunnen blijven. Dat is precies wat er wordt beoogd met de communicatiecampagne ‘De échte grondleggers van Nederland’, die wordt georganiseerd vanuit Mooi Vak Man!, het gezamenlijk platform van de sociale partners in de sector Groen, Grond en Infrastructuur. Mooi Vak Man! is een initiatief van de vier sociale partners in de sector: Cumela, Vakvereniging Het Zwarte Corps, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt.

Vanaf januari 2023 gaan we in de sector Groen, Grond en Infrastructuur van start met het tweede deel van de campagne ‘De échte grondleggers van Nederland’. Deze keer geven we het woord aan de sector. In het eerste deel vertelden wij de verhalen en zochten we je op, nu vragen we om je hulp.

Ook jij kunt ons helpen door klussen die je leuk vond en waar jij trots op bent te delen. Maak foto’s, video’s en vertel je verhaal. Laat vooral zien wat jou trots maakt en waar je met een goed gevoel op terugkijkt. Delen gaat heel eenvoudig via Instagram, Facebook, LinkedIn of Twitter. Het enige wat je hoeft te doen, is de verwijzing toevoegen: #GrondleggersvanNederland.

Door dit te doen, maakt een groeiend publiek kennis met ons en bereiken we steeds meer mensen. Gezien én herkend worden, dat is de rode draad in de campagne van ‘De échte grondleggers van Nederland’. Samen helpen we zo mee aan onze zichtbaarheid binnen en buiten de sector.

Grondleggers van Nederland

Wie zijn de grondleggers van Nederland? Dat ben jij. Jij bent ook een van onze grondleggers. Jouw bedrijf, je collega’s en iedereen in de sector Groen, Grond en Infrastructuur. We zijn allemaal bezig met werkzaamheden om Nederland vorm te geven. Hieruit ontstaat dat gezamenlijke gevoel van trots en verbondenheid!

Werken aan dat gevoel en de verbondenheid is een belangrijk doel van ‘De échte grondleggers van Nederland’. Mooi Vak Man!, het gezamenlijk platform van de sociale partners in de sector Groen Grond en Infrastructuur, organiseert deze campagne. Hiermee vergroten we de verbondenheid van werknemers met de sector. Ook maken we naar de buitenwereld duidelijk wie we zijn en dragen we met deze campagne de trots en het ‘clubgevoel’ van onze sector uit. Vanuit dat vertrekpunt informeren wij iedereen over thema’s als opleidingen en gezond en veilig werken.

Trots op de sector en ons werk

Wij zijn de sector van aanpakkers en zijn trots op ons werk als grondleggers. Dit willen we zoveel mogelijk uitdragen. Dit jaar zijn we hiermee gestart door video’s over het werk te delen. We kregen hier vanuit de sector al mooie beelden als antwoord op terug. Tijdens de campagne in 2023 brengen we meer verhalen vanuit de sector zelf: we laten het mooie werk dat jij als grondlegger van Nederland uitvoert zien aan collega’s, vrienden en bekenden.

Meer weten over de campagne of heb jij tips voor ons? Ga naar www.mooivakman.nl. Wij kijken uit naar jouw leuke foto’s en filmpjes over jouw werk als grondlegger!