Cumela - Portretfoto Leo de Boer

Leo de Boer nieuwe directeur Cumela

Datum: 20 november 2023
Laatst bijgewerkt: 22 november 2023
Door: Ilse Klaarenbeek
Het bestuur van Cumela is trots te kunnen aankondigen dat Leo de Boer per 1 februari 2024 de functie van algemeen directeur gaat vervullen. Hij volgt onze (waarnemend) directeur Hans Verkerk op en wordt het nieuwe gezicht van de brancheorganisatie en verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van een toekomstbestendige sector en vereniging. Hij krijgt de algehele leiding over de vier werkorganisaties Cumela Nederland, Cumela Advies, Cumela Communicatie en Cumela Assurantiebedrijven B.V.

In juni dit jaar startte Cumela de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur met ervaring als verenigingsmanager, belangenbehartiger, dienstverlener en directeur. Na een zorgvuldige selectieprocedure hebben ze dit gevonden in Leo de Boer. 

Wim van Mourik en Leo de Boer

Voorzitter Wim van Mourik is blij met zijn benoeming: “Leo heeft veel verschillende verenigingen gezien en geadviseerd. Hij is een expert op het gebied van modern verenigingsmanagement en heeft ervaring en een breed netwerk in de verzekeringswereld. We zochten een sterke leider met visie en daadkracht die onze achterban en medewerkers meeneemt naar de toekomst. We verwachten dat Leo in staat is ons naar dit volgende niveau te brengen”. 

Hij is een expert op het gebied van modern verenigingsmanagement en heeft ervaring en een breed netwerk in de verzekeringswereld.

Twee werelden komen samen

De 58-jarige Leo de Boer kijkt ernaar uit om de functie van algemeen directeur in te vullen: “In deze functie komen twee werelden voor mij samen: mijn passie voor modern verenigingsmanagement en mijn ervaring in de verzekeringswereld. Als telg uit een MKB-ondernemersgezin voel ik verwantschap met de sector en de cultuur van Cumela. Ik heb er zin in om vanaf 1 februari 2024 aan de slag te gaan als algemeen directeur en om deze mooie sector, de leden van Cumela en de medewerkers in de cumelaorganisatie te leren kennen.” 

Een energieke duizendpoot

De Boer floreert naar eigen zeggen in complexe en uitdagende omgevingen. Hij krijgt energie van het werken met teams op verschillende niveaus en schakelt makkelijk tussen besturing en uitvoering. Hij is expert op het gebied van verenigingsmanagement en mede-auteur van het boek ‘De vereniging de baas’. 

Cumela - Portretfoto Leo de Boer

De Boer is 28 jaar werkzaam geweest bij het Verbond van Verzekeraars, waarvan 14 jaar als directeur. Hier stond hij bekend als een energieke duizendpoot. In 2019 maakte hij de overstap naar VNO-NCW en MKB-Nederland, waar hij momenteel als zakelijk directeur verantwoordelijk is voor de divisie organisatie & business en meer dan 30 verandertrajecten. Ook is hij penningmeester van de Stichting Nederland Onderneemt.

Vragen?

Heb je vragen over de benoeming van de algemeen directeur? Stel ze gerust, we beantwoorden ze graag. Neem hiervoor contact op met bestuurssecretaris Manouk Hiemstra via [email protected] of bel 033 247 49 25.