cat met leica

Leica-3D geschikt voor Cat Next Gen-graafmachines

Datum: 23 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 23 maart 2023
Door: Gert Vreemann
Leica Geosystems heeft op de Conexpo 2023 een nieuwe optie gepresenteerd voor gebruikers van de Next Gen-graafmachines van Caterpillar. Dankzij de strategische samenwerking tussen Leica Geosystems en Caterpillar kan de Leica MC1-3D-machinebesturingstechnologie nu eenvoudiger in de Next Gen-2D-graafmachines van Caterpillar worden gebruikt en worden gecombineerd met de Cat Assist-functies.
cat met Leica 3D

De verbeterde integratie maakt een eenvoudige installatie van de Leica MC1-3D-machinebesturingsoplossing als retrofitsysteem mogelijk op bestaande standaard Next Gen H-machines van Caterpillar. Klanten kunnen bij hun lokale Cat-dealer informatie krijgen over de minimumeisen voor inbouw van de 3D-machinebesturingsoplossing in de Next Gen-2D-graafmachines van Caterpillar. De verkoop en ondersteuning van het Leica MC1-3D-machinebesturingssysteem worden geregeld door Leica Geosystems en zijn geautoriseerde distributeurs.

cat met Leica 3D

Het Leica MC1-machinebesturingssysteem is ontworpen om machinisten te ondersteunen bij de exacte uitvoering van het geplande ontwerp. Werktekeningen en realtime aanwijzingen voor graaf- en opvulwerkzaamheden worden op het scherm van de Leica MCP80 in de cabine getoond, zodat machinisten in staat zijn om precies volgens het referentie-ontwerp te graven.

“De koppeling van de GNSS-positioning en softwaretechnologie van Leica Geosystems met de graafmachines van Caterpillar resulteert in een klant-en-klare en direct inzetbare oplossing voor bouwprofessionals die de productiviteit op de bouwplaats willen optimaliseren”, zegt Rainer Bippen, OEM Director bij Leica Geosystems.