krone scholing Spelle

Krone gaat door met ‘Spellewood’-concept

Datum: 21 april 2021
Laatst bijgewerkt: 21 april 2021
Door: Gert Vreemann
Het Krone-trainingscentrum in het Duitse Spelle ontwikkelde een succesvol online-scholingsconcept, waarmee ook internationale service- en handelspartners kunnen worden geschoold. Dat biedt al 82 video- en Distance-scholingen aan in het Duits en Engels. Inmiddels zijn er al meer dan honderd deelnemers uit zestien landen gelijktijdig geschoold. Krone gaat door met dit zogenaamde ‘Spellewood’-concept.

krone scholing Spelle

Helemaal nieuw is het niet voor Krone. De Duitse fabrikant voerde in 2018 al de eerste scholingsontwerpen digitaal in. Met die kennis en ervaring op zak begon Krone al direct tijdens de eerste lockdown met het produceren van video’s voor scholingsdoeleinden met praktijkvoorbeelden. Deze werden vervolgens in een E-learning-omgeving aangeboden. Het zo ontstane videoscholing-format kon zodoende direct via het Krone-trainingsportaal online worden geboekt. Het grote voordeel van digitale videoscholingen naast het zich plaats- en tijdsonafhankelijk online laten scholen is dat iemand de scholing op elk moment kan pauzeren om deze bijvoorbeeld de volgende dag voort te zetten of eventueel te herhalen.

Krone scholing Spelle

Krone heeft in een hal van zijn trainingscentrum een permanente opnamestudio gebouwd, die intern is omgedoopt tot Spellewood. Zo kon de fabrikant via een extra format, ‘Distance Training’ genaamd, voor het eerst volledig digitaal en live zijn nieuwe machines voor 2021 presenteren. De positieve feedback heeft de Duitse fabrikant gesterkt om dit format verder te professionaliseren. Ondertussen biedt Krone 82 video- en Distance-scholingen aan in het Duits en Engels. De fabrikant heeft geconcludeerd dat het zeer nuttig is om ook in de toekomst online-scholingsvarianten in het trainingsprogramma te blijven integreren.