Komatsu van der spek intermat

Komatsu naar Van der Spek

Datum: 17 mei 2024
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2024
Door: Toon van der Stok
Vanaf 1 juli is Van der Spek uit Vianen de nieuwe importeur voor het complete Komatsu programma in Nederland. Tegelijk stopt de verkoop van Hyundai door het bedrijf. Wel staat zij garant voor het service en onderhoudswerk aan geleverde machines.

Met Komatsu haalt Van der Spek een van de grootste fabrikanten van grondverzetmaterieel in huis. Wereldwijd zijn ze zelfs de nummer 2 in de markt voor grondverzetmachines. In Nederland speelt het merk na een aantal wisselingen van importeurs een veel kleinere rol. Dit was Komatsu al langer een doorn in het oog, was vaak te vernemen op internationale beurzen.

Met Van der Spek krijgt Komatsu nu een importeur die al lang een stabiele positie heeft, met merken als Liebherr voor de torenkranen, Fuchs, Powerscreen en tot voor kort dus Hyundai. De positie van dit merk was echter onduidelijk door de fusie van Hyundai en Doosan. Door over te stappen naar Komatsu krijgt van de Spek ook de beschikking over een groeiend pakket zero emissie machines die Komatsu aan het ontwikkelen is. Zo was op de Intermat al een PC 210E elektrische graafmachine te zien met aan boord een accu van 452 kW.  Deze zal de komende tijd ook beschikbaar zijn voor testen in Nederland. Daarnaast zijn er al een aantal elektrische minigraafmachines en wordt gewerkt aan de tussenmodellen. Voor Van der Spek sluit dit mooi aan bij de ervaringen die het bedrijf zelf al heeft opgedaan met het elektrificeren van machines.

Het is de bedoeling dan Van der Spek vanaf 1 juli naast de verkoop ook de service en het onderhoud overneemt van de Komatsu machines die nu al in Nederland draaien. Dat geldt ook voor de lopende onderhoudscontracten. Daarvoor zullen de beide partijen de komende weken contact opnemen met de klanten. 

Komatsu van der spek

 

 

Al op de Intermat werd de afspraak tussen beide partijen vastgelegd. Hier bekrachtigen Göksel Güner, COO van Komatsu Europe en Jan Nolles van Van der Spek Vianen de samenwerking met een ferme handdruk.