Hysolar met New Holland waterstoftrekker bij Jos Scholman.

Jos Scholman toont eerste beelden waterstoftrekker

Datum: 24 september 2020
Laatst bijgewerkt: 28 september 2020
Door: Gert Vreemann
Jos Scholman geeft op de eigen website een preview van de waterstoftrekker die het bedrijf begin oktober samen met de ontwikkelingspartners officieel zal introduceren. De video geeft al veel details vrij. Het gaat om een omgebouwde New Holland T 5.140 met waterstoftanks op het dak en om H2 Dual Fuel-motortechniek.

Hysolar met New Holland waterstoftrekker bij Jos Scholman.

De preview sluit naadloos aan bij het verhaal over Jos Scholman dat we in Grondig 5 hebben gebracht. Daarin kondigde het bedrijf aan dat het dit najaar vier trekkers in gebruik zou nemen met Dual Fuel-waterstoftechniek, die RDW- en CE-gekeurd is om zo alles netjes af te dekken. De merknaam wilde Scholman niet noemen, maar op de afbeelding is duidelijk te zien dat het om New Holland-trekkers gaat. Scholman gaat de trekkers inzetten in combinatie met zijn eigen Hysolar-waterstofproductiebedrijf en een tankstation bij de eigen bedrijfsvestiging. Dual Fuel-brandstoftechniek betekent dat er wordt uitgegaan van de bestaande dieselmotor, waarbij waterstof in het inlaatsysteem wordt geïnjecteerd. Afhankelijk van de belasting zal het bijmengpercentage variëren tot circa zeventig procent.

lancering New Holland Dual Fuel waterstoftrekker

Vrijdag 2 oktober onthullen Scholman en New Holland tijdens een officiële introductie de details van deze primeur. Desondanks is het filmpje al zeker het bekijken waard.