Husqvarna epos automower

Husqvarna Automower 520 EPOS

Datum: 15 november 2023
Laatst bijgewerkt: 15 november 2023
Door: Gert Vreemann
De Automower 520 EPOS is Husqvarna’s nieuwste professionele robotmaaier. Die werkt met navigatie via satellietsignalen en daardoor is afbakening van het terrein met begrenzingsdraad niet meer nodig. Met de 520 EPOS kun je ook in patronen maaien. De maaicapaciteit is opgegeven voor 5000 vierkante meter in 48 uur.

Husqvarna epos automower

Standaard beweegt de robot op willekeurige wijze over het gras. Nieuw is de functie om de Automower in vooraf ingestelde motieven te laten maaien. Dit is mogelijk door precisienavigatie en een snelle, elektronische aanpassing van de maaihoogte. Je kunt onder meer kiezen uit rechte banen of dambord-, driehoek- en diamantvormige patronen. De EPOS-technologie van Husqvarna zorgt voor een virtuele begrenzing van het maaigebied via satellietnavigatie met een precisie van zo’n twee centimeter. Daarvoor moet wel een referentiestation worden geïnstalleerd. Het assortiment professionele robotmaaiers met EPOS-technologie omvat vier modellen, die geschikt zijn voor percelen tot 75.000 vierkante meter.

Husqvarna epos automower

Met het managementsysteem Husqvarna Fleet Services kunnen maaizones worden gepland en ingesteld. Ook kunnen maaizones tijdelijk worden vermeden, bijvoorbeeld tijdens het bestuivingsseizoen. Husqvarna Fleet Services is tevens te gebruiken voor het instellen van maaipatronen, evenals hardware-instellingen en het uitvoeren van software-updates.

De 520 EPOS heeft messen van verbeterd HSS-staal. De 14,2 kilo zware maaier heeft oranje koplampen en beschikt over voorwerpdetectie op afstand. Hij is geschikt voor hellingen tot 45 procent met afstandsbediening via Husqvarna Fleet Services. Via FOTA (Firmware over the Air) is de maaier draadloos te updaten. De Husqvarna Automower 520 EPOS (inclusief laadstation) is vanaf 2024 verkrijgbaar.