SKAO PID

Hulpmiddel voor registraties project met CO2-gunningvoordeel

Datum: 18 juli 2022
Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022
Door: Richard Wolting
Voor bedrijven die projecten met CO2-gunningvoordeel hebben verkregen, wordt de registratie hiervan nu een stuk makkelijker. Dat is de belofte van het Project Impact Dashboard (PID) dat SKAO onlangs heeft geïntroduceerd.

Tijmen de Groot, projectmanager vanuit SKAO, en Bastina van Houwelingen, lid van de projectgroep als vertegenwoordiger van aannemers en tevens CCvD-lid namens Cumela en MKB Infra, vertellen in het volledig artikel op de website van SKAO alles wat we moeten weten over deze registratietool.

Wat is het Project Impact Dashboard (PID)?

'Het is een registratietool voor projecten die met gunningvoordeel zijn verkregen. In het PID kan een aannemer gemakkelijk alle onderdelen die horen bij de registratie van zo’n project invullen. Je wordt als aannemer stap voor stap begeleid in het invullen en uploaden van alle gegevens. Van de algemene gegevens ga je naar het invullen van het verbruik op het gebied van transport, energie, materiaal en afval. In het PID wordt hiervan een CO2-footprint berekend, op basis van co2emissiefactoren.nl.

Daarna kun je alle maatregelen die je op het project neemt invullen en tot slot is er een plek waar je alle overige uploads kwijt kunt die nodig zijn om aan de eisen van het Handboek van de CO2-Prestatieladder te voldoen, denk bijvoorbeeld aan een communicatieplan.’ aldus Tijmen. Het PID lijkt daarmee inderdaad een gebruiksvriendelijke en complete tool te zijn voor het registreren van alle projectgegevens, en dit benadrukt Bastina ook: ‘PID is echt bedoeld als hulpmiddel en niet als verzwaring.’