Foto deelnemers bedrijfsleer verdieping

Hoera geslaagd!

Datum: 8 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 8 februari 2023
Afgelopen winter hebben 7 jonge ondernemers de training Bedrijfsleer Verdieping gevolgd. Trainer Alfons van den Belt (3e van links en al meer dan 30 jaar docent van deze training) heeft met veel passie en plezier deze deelnemers wegwijs gemaakt in het financieel management van het Cumela bedrijf.

Daarnaast hebben de deelnemers verschillende workshops van o.a. experts van Cumela gevolgd. Ze presenteerden hun bedrijf aan elkaar en leerden zo met en van elkaar welke dilemma’s er op de verschillende bedrijven spelen en hoe zij daar als jonge ondernemers mee om kunnen gaan.

Wat hebben de deelnemers geleerd?

In deelopdrachten maakten de deelnemers een volledige analyse van hun eigen bedrijf waarbij het gaat om kostprijs, financiering, kengetallen, bedrijfsresultaat en begroting. Daarnaast analyseerden ze voor hun eigen bedrijf de markt en brachten ze de mogelijkheden voor de toekomst in beeld. Dit alles werd doorgenomen tijdens een afsluitend eindgesprek met verschillende kritische experts.  

Goed gewaardeerd

Voor ons was het heel leuk om te horen dat de deelnemers na afloop unaniem aangaven dat ze veel geleerd hebben van deze training.  En heel belangrijk, als groep hebben ze elkaar zo goed leren kennen dat er een waardevol netwerk is ontstaan. Een mooie start van 2023. 

Deze foto is gemaakt op de inspiratiedagen van Cumela, op de dag waarop het thema bedrijfsopvolging met 60 jonge ondernemers / bedrijfsopvolgers is besproken. Dit was een mooie integratie met andere jonge ondernemers.