Lemken vorenpakker transportframe

Halfgedragen transportframe voor Lemken vorenpakker

Datum: 9 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 9 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Lemken introduceert een nieuw halfgedragen frame voor zijn beproefde getrokken VarioPack-vorenpakker. Hiermee kunnen grote vorenpakkers die op zesscharige of nog grotere aanbouw- en halfgedragen ploegen worden gebruikt eenvoudig over de weg worden getransporteerd.
Lemken vorenpakker transportframe

Het halfgedragen frame is verkrijgbaar voor de grote VarioPack-dubbelpakker met 70 of 90 centimeter doorsnee. De VarioPack met halfgedragen frame met een trekdissel heeft een EU-goedkeuring voor een transportsnelheid van 40 km/u. Met een transportbreedte van 2,80 meter blijft het transport ruim binnen de drie meter.

lemken ploeg met vorenpakker

De VarioPack is leverbaar met werkbreedtes van 1,00  tot 4,40 meter, in de praktijk dus voor Lemken-ploegen met maximaal acht scharen. Voor de negenscharige Lemken is dus geen bijpassende vorenpakker leverbaar. De omschakeling van transport- naar werkstand gaat hydraulisch vanuit de trekkercabine. De vangarmen van de VarioPack zijn verstelbaar in lengte, hoogte en breedte. De vorenpakker kan hiermee dicht bij de ploeg worden geleid.