goweil maispers

Goweil LT-Master F115 met hydraulisch aangedreven perskamer

Datum: 1 december 2022
Laatst bijgewerkt: 1 december 2022
Door: Gert Vreemann
Met de LT-Master F115 heeft fabrikant Goweil de bekende perswikkelcombinatie flink onder handen genomen. Meest opvallend is dat de perskamer nu hydraulisch wordt aangedreven. Hierdoor draait de machine stiller en kan die gemakkelijker worden aangepast aan verschillende materialen en omstandigheden.

goweil maispers

Zoals bekend is de LT-Master een variabele perswikkelcombinatie met ervoor een stortbunker die veel wordt ingezet voor het op locatie persen van maïs. De LT-Master F115 heeft een 3,50 meter brede stortbunker en de variabele riemenpers maakt balen met een diameter van 0,60 tot 1,15 meter met folie- of netbinding. De wikkelaar heeft twee wikkelarmen. De balen rollen er aan de voorkant (de disselzijde) uit.

toevoerbunker goweil maispers

In tegenstelling tot het vorige model wordt de perskamer van de LT-Master F115 niet meer mechanisch, maar hydraulisch aangedreven. Dit bevordert een machinevriendelijke werking en vermindert ook het werkgeluid van de perswikkelcombinatie. Bovendien kan de gebruiker dankzij de hydraulische aandrijving kiezen tussen verschillende snelheden voor persen en binden (elk vier niveaus). Hierdoor kan de machine beter worden aangepast aan de verschillende materialen en omstandigheden. Om de vele verschillende materialen beter te kunnen verwerken, is de stortbak uitgerust met een doseertrommel. Deze zorgt samen met de vijzels voor een gelijkmatiger invoer.

goweil scherm

De LT-Master F115 wordt bediend met de Profi Plus L-terminal. Het display toont het volledige werkproces en ook de machine-instellingen. Via de usb-poort van de terminal kunnen eenvoudig klantenlogo’s worden geïmporteerd voor het weegsysteem met etiketprinter en kunnen klant-accountgegevens in CSV-formaat worden geëxporteerd.