eco heat fossievrije brandstof voor heaters

Fossielvrije Agealube Eco Heat-brandstof

Datum: 6 juni 2024
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2024
Door: Gert Vreemann
GVG Oliehandel levert met Agealube Eco Heat een fossielvrij alternatief voor dieselbranders en heaters. Dit product is geen HVO-diesel. Het is opgegeven voor een CO2-reductie van 89 procent ten opzichte van dieselolie. Daarnaast verbrandt het schoner en is het niet toxisch. Voor onze sector is ook het gebruik in heetwatermachines een interessante toepassing.
eco heat fossievrije brandstof voor heaters

Een volledig fossielvrij alternatief voor onder meer onkruidbestrijding, professionele reiniging en het verwarmen van ruimtes is waar GVG Oliehandel in Nijmegen met Agealube Eco Heat op inzet. Het product is geschikt voor alle toepassingen waarbij diesel wordt ingezet om te verwarmen. Het is geen gevaarlijke (ADR-)stof, heeft geen vlamsticker, is honderd procent fossielvrij en geeft 89 procent CO2-reductie. Verder noemt GVG Oliehandel dat je probleemloos kunt overschakelen en dat het lang houdbaar is. Agealube Eco Heat is leverbaar vanaf twintig-liter-jerrycans tot 1000-liter-vaten. 

eco heat fossievrije brandstof voor heaters

Voor onze sector mikt GVG Oliehandel op het fossielvrij bestrijden van onkruid door middel van heet water en het fossielvrij schoonmaken van oppervlakken met behulp van stoom- of warmwatercleaners, maar ook voor het fossielvrij verwarmen van ruimtes met dieselkachels en infraroodkachels van onder meer Eurom, Airrex en Master. De brandstof is ook geschikt voor het verwarmen van kleine ruimtes, voor standkachels in (elektrische) auto’s, vrachtwagens en cabines van machines, bijvoorbeeld van Webasto of Eberspächer. Het kan ook in het groot worden toegepast voor het verwarmen van gebouwen. De brandstof is geschikt voor oliegestookte cv-installaties die nu op huisbrandolie werken.

eco heat fossievrije brandstof voor heaters

Agealube Eco Heat heeft géén vlamsticker op het etiket. Dit komt doordat het een speciaal ontwikkelde samenstelling heeft, die niet gevaarlijk is en dus ook niet onder de ADR valt. Dat betekent ook dat er geen speciale maatregelen nodig zijn voor het vervoer en dat voor opslag enkel een simpele lekbak is vereist. Overschakelen op Agealube Eco Heat is gemakkelijk. Je vult je brandstoftank gewoon met Eco Heat in plaats van diesel en dat is het.

Het product is uitgebreid getest, onder meer in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Naast de CO2-reductie zorgde Agealube Eco Heat voor een reductie van roet met 33 procent, van koolmonoxide (CO) met 31 procent, van koolwaterstofdeeltjes (HC) met 65 procent en van fijnstof met 33 procent. Verder is er geen zwaveluitstoot, minder uitstoot van polycyclische aromatische koolwaterstoffen en uitlaatgasgeur en is het niet toxisch en dus ook niet giftig voor in water levende organismen. Het is vorstbestendig tot min twintig graden Celsius, niet hygroscopisch en zeer lang houdbaar. GVR Oliehandel wijst ten slotte op een beter rendement en een lager brandstofverbruik. Het bedrijf benadrukt dat Eco Heat geen HVO is, maar een echte vervanger voor dieselolie en HVO.