Sany Elektrisch

Flitsende start voor elektrische Sany

Datum: 14 juni 2024
Laatst bijgewerkt: 14 juni 2024
Door: Toon van der Stok
De deze week gepresenteerde elektrische Sany SY215 beleefde een flitsende start bij zijn Europese primeur. Importeur DNL had op het podium al 19 klanten die deze machine besteld hebben. Een teken van vertrouwen in deze nieuwkomer.

DNL uit Haastrecht is sinds een aantal jaren importeur van Sany en heeft nu met de komst van steeds meer elektrische modellen uit de Chinese fabrieken het tij mee. Mede door de grote belangstelling voor zero emissie machines. Die grote behoefte vanuit de Nederlandse markt leverde het bedrijf ook de Europese primeur op van de nieuwe 20 tons graafmachine. Niet op de Intermat in Parijs, maar op het terrein van het Bouw en Infracentrum konden klanten hiermee voor het eerst kennis maken.

Voor de presentatie had DNL niet alleen de eerste kopers uitgenodigd, maar ook alle andere bedrijven die belangstelling hebben voor deze elektrische machines. Het leverde een volle zaal met nieuwsgierige klanten op. Niet vreemd, want deze machine is met een vanaf prijs van 315.000 euro zeer aantrekkelijk geprijsd. Dat was voor 19 klanten al reden om een handtekening onder het koopcontract te zetten. Op het podium kregen ze daarvoor de bloemen uitgereikt.

Koopprijs Sany

Buiten kon iedereen ook zelf het draaien met deze machine ervaren. Wat daarbij opvalt is in elk geval de stilte rond de machine. Je hoort de elektromotor draaien, maar dat is heel wat anders dan een diesel. Tevreden waren de testers over het werken met de machine, al werkte het allemaal nog erg direct. Maar om dat af te stemmen op de Europese standaard komen er nog een aantal specialisten uit China over om dat goed in te regelen, wist directeur Diederik van Hattem te melden.

Meer over deze Sany in het nummer van Grondig dat deze week verschijnt. In de video een korte impressie van het werken met de machine.