kramer 2706 verreiker

Facelift Kramer 2706

Datum: 13 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Fabrikant Kramer heeft de bekende allround-verreiker in de bouw op veel punten een belangrijke facelift gegeven. Met name in de cabine is er voor de machinist in comfort en bedieningsgemak het nodige gewijzigd. In basis blijft het een allrounder met een bereik van zes meter en desgewenst een cabine waarmee de machine net onder de twee meter hoogte blijft.
kramer 2706 verreiker

Hardlopers zijn meestal niet de spannendste machines, maar wel geliefd voor het gebruik in de infra. Dat geldt voor de Kramer 2706-verreiker. Met een hoogtebereik van zes meter bij een laadvermogen van 2,7 ton is het een handige machine voor allerlei klussen. Kramer heeft de 2706 flink aangepakt om hem weer helemaal ‘bij de tijd’ te brengen. Net als voorheen is er weer keuze uit twee cabinevarianten. De normale geeft de machine een hoogte van 2,10 meter en met een compactere versie blijft hij net onder de twee meter voor krappere doorijhoogtes. 

cabine kramer 2706 verreiker

In de cabine is er ook het nodige gewijzigd. De 2706 is nu leverbaar met een 7-inch-kleurenscherm met jog-dial. Naast de beschikbaarheid van de nodige info kan de machinist de gevoeligheid van de joystick aanpassen en de hoekweergave voor twee uitrustingsstukken instellen en opslaan. Het hydraulische Smart Attach-snelwisselsysteem is nu ook leverbaar voor de 2706.

De krachtbron is dezelfde 55,4 kW (75 pk) Kohler-Stage V-krachtbron met dieseloxidatiekatalysator en dieselpartikelfilter. De machineprestaties zijn met een laadvermogen van 2,7 ton en 1,0 ton op de maximale reikwijdte gelijk gebleven. Nieuw is de optionele rijsnelheid van 40 km/u. Er is ook een EG-trekkerlicentie beschikbaar voor de machine, waarmee hij als trekker op de openbare weg kan worden gebruikt.