Liebherr L607E elektrische wiellader

Elektrische Liebherr L 507 E klaar voor verkoop

Datum: 15 november 2023
Laatst bijgewerkt: 15 november 2023
Door: Gert Vreemann
De elektrische Lieberr L 507 E-wiellader is nu vrijgegeven voor verkoop in diverse Europese landen. Het is daarmee de eerste af-fabriek leverbare elektrische Liebherr-wiellader. De fabrikant geeft voor de 5,7-tons L 507 E prestaties op die vergelijkbaar zijn met die van de dieselvarianten. Wynmalen & Hausmann verwacht in het eerste kwartaal van 2024 de eerste levering binnen te krijgen.
liebherr L507e elektrische wiellader

De Liebherr L 507 E is uitgerust met een 30 kW (maximaal) en 15 kW (continu vermogen) elektromotor in combinatie met naar keuze een enkel 32,2-kWh- of optioneel een dubbel 64,4-kWh-accupakket. Daarbij wordt de wiellader gewoon op het inchpedaal gereden, waarbij bij het afremmen automatisch elektrisch vermogen wordt teruggewonnen. Liebherr geeft voor beide varianten afhankelijk van de inzet een globale inzetduur van maximaal acht uur op voor de variant met een enkel batterijpakket en tot wel zestien uur voor de variant met een dubbel accupakket. 

liebherr L507e elektrische wiellader

Er zijn diverse laders leverbaar, variërend van een standaard 230V/12A (3,5 kW) normaallader waarmee je een enkel pakket in een halve dag oplaadt en 400V/15- of 32A-laders waarmee je een enkel pakket in één à twee uur oplaadt tot een 45 kW-snellader waarmee je een dubbel pakket in ruim een uur van tien tot negentig procent bijlaadt.

Verder is het weer een echte stereowiellader met zijn bekende combinatie van knik- en wielbesturing. De hydrauliekuitrusting en de bijkomende prestaties zijn ook gelijkwaardig. De machine heeft dus ook hetzelfde laadframe als de bekende L 507-wiellader, alsmede dezelfde cabine en hetzelfde werkcomfort. De maximale rijsnelheid is 30 km/u.

Importeur Wynmalen & Hausemann geeft aan de nieuwkomer inmiddels in de prijslijst te hebben staan en dat de eerste levering in het eerste kwartaal van 2024 zal plaatsvinden.