makita accubladblazer

Eerste ruggedragen accu-bladblazer van Makita

Datum: 3 november 2022
Laatst bijgewerkt: 3 november 2022
Door: Gert Vreemann
De eerste ruggedragen accu-bladblazer van Makita is nu beschikbaar. Het gaat om de krachtige UB002C voor professioneel gebruik. Deze bladblazer heeft een blaaskracht van 22 newton, waarmee hij vergelijkbaar is met een op brandstof draaiende 50cc-bladblazer. De machine is alleen te gebruiken in combinatie met de Makita PDC1200-rugaccu.
makita accubladblazer

De UB002C is bedoeld voor het schoonblazen van grote oppervlaktes, parken, plantsoenen, stadions en privépercelen. Met een luchtsnelheid van 76 meter per seconde en een luchtvolume van 1140 kubieke meter per uur is de machine geschikt voor professioneel gebruik. De door Makita ontwikkelde koolborstelloze motor en controller zorgen voor een constant blaasresultaat.

makita accubladblazer

De machine is alleen te gebruiken in combinatie met de PDC1200-rugaccu. Deze is los verkrijgbaar en klik je op de bladblazer. De looptijd tussen de 45 en 78 minuten, afhankelijk van het gebruik. De acculading-indicator geeft aan de hand van drie faselichtjes aan wanneer herladen nodig is. Hij heeft een comfortabel ergonomisch draagstel. De snelheid is variabel instelbaar met een schakelaar en de blazer is voorzien van cruisecontrol. De blaaspijp is telescopisch verstelbaar. Standaard wordt de bladblazer geleverd met een ronde en een platte blaaspijp.

rugaccu makita

Hij weegt 15,9 kilo inclusief de PDC1200-accu. De UB002C heeft de classificering IPX4, wat betekent dat hij is beschermd tegen spatwater en regen.  Binnen het assortiment Makita-tuinmachines zijn er meer machines die direct met de connector worden aangesloten op PDC1200-rugaccu.