Doosan wordt develon

Doosan wordt Develon

Datum: 20 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 20 januari 2023
Door: Gert Vreemann
De toekomst met innovatie tegemoet treden, dat is de achterliggende gedachte van de nieuwe merknaam Develon die Hyundai Doosan Infracore geeft aan de Doosan-bouwmachines. De machines met de nieuwe merknaam worden op de Conexpo-CON/AGG in maart officieel onthuld. Komend jaar zal de rebranding van Doosan worden doorgevoerd. Hyundai blijft apart als merk.
doosan future graafmachine

Develon is een combinatie van de woorden ‘develop’ (ontwikkelen) en ‘onwards’ (verder). Hyundai Doosan Infracore legt deze keuze uit als richtingbepalend voor Hyundai Doosan Infracore, kortweg HDI, om door middel van innovatie met innovatieve producten en oplossingen te komen. Deze naamswijziging komt anderhalf jaar nadat Doosan een dochterbedrijf van HD Hyundai werd, in augustus 2021. HDI ziet de introductie van het nieuwe merk als een sprong voorwaarts in het doel om wereldwijd koploper te worden in de bouwmachinemarkt. Met de verandering van de merknaam worden de bouwmachines van HDI voorzien van een nieuwe sticker met de naam Develon.

“Onze drie bedrijven op het gebied van bouwmachines hebben hun status al gevestigd als een van de belangrijkste pijlers van HD Hyundai en hebben een solide basis opgebouwd om de targets te behalen en onderlinge synergie te creëren in de snel veranderende wereldeconomie”, aldus Cho Young-Cheul, CEO van HDI. “Develon zal leidend zijn in de toekomstige markt voor elektrificatie en automatisering om groei te behalen en een voorkeursmerk voor onze klanten te blijven.” HDI komt eind februari op sociale media met een gedetailleerd verhaal over het nieuwe merk en de visie die achter de verandering zit.

Doosan wordt develon

Op de Conexpo-CON/AGG 2023 in Las Vegas in de Verenigde Staten wordt de nieuwe merknaam op de machines onthuld. In het logo zal de D in wielladerbak-stijl worden geschreven. Tijdens de presentatie van de nieuwe naam gaf HDI volgens Amerikaanse media aan dat er gezien het succes van Doosan geen radicale veranderingen zullen worden doorgevoerd in de line-up en de vermarkting en dat de oranje kleur blijft. De rebranded producten gaan vanaf maart in productie. Dealers die (sneller) de naam willen veranderen, kunnen stickers bestellen om machines om te stickeren. HDI geeft aan dat deze rebranding voor de Doosan-lijn geldt. Hyundai blijft een apart merk, dat naast Develon zal worden gevoerd.