deutz fabriek op hvo

Deutz-fabriek over op HVO

Datum: 21 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 21 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Motorenfabrikant Deutz heeft met de opening van zijn eerste eigen HVO-tankstation op de fabriek in Keulen-Porz de heldere boodschap afgegeven HVO te zien als een belangrijk middel om de uitstoot van CO2 te reduceren. Alle motoren en voertuigen op de fabriek draaien voortaan op HVO. De Deutz-motoren zijn al vrijgegeven voor HVO.
deutz fabriek op hvo

“Deze stap helpt ons verder in het reduceren van de CO2-uitstoot en brengt ons dichter bij onze doelen om in 2050 als fabrikant klimaatneutraal te opereren”, zegt Deutz-CEO dr. Sebastian C. Schulte. Hij geeft aan dat het overstappen HVO als brandstof voor dieselmotoren een belangrijke stap is in de transitie. “Overstappen voor onze complete vloot dieselvoertuigen op de fabriek helpt ons direct bij het reduceren van de CO2-uitstoot tegen minimale kosten”, legt hij uit. Deutz ziet HVO als een belangrijk item. “Een dieselmotor is zo vervuilend - of schoon - als de brandstof waarop die draait.”

Alle Deutz-motoren zijn inmiddels vrijgegeven voor HVO. De fabrikant benadrukt dat er al klanten zijn die HVO toepassen (daar weten we in Nederland alles van), maar dat er nog een lange weg te gaan is, met name in de landbouw. “Iedereen in de offroadsector zal nieuwe technieken moeten omarmen om de doelen te halen. Dat geldt dan niet alleen voor nieuwe aandrijftechnieken, maar ook voor alternatieve brandstoffen, zoals HVO”, aldus Schulte. Deutz betrekt de HVO bij Neste en is inmiddels ook in gesprek met zijn logistieke partners om over te stappen op HVO.