Kubota FC2 221 maaiopvangcombinatie

Compacte Kubota FC2-221

Datum: 13 juni 2024
Laatst bijgewerkt: 13 juni 2024
Door: Gert Vreemann
De Kubota FC2-221 met hoog lossende grasopvangbak heeft een eenvoudiger ontwerp gekregen. Hierdoor is het aantal slijtagedelen kleiner geworden en dus zijn ook de onderhoudskosten afgenomen. De bediening is traditioneel toegankelijk en eenvoudig gehouden. Het cirkelmaaidek is leverbaar in uitvoeringen van 43 inch (109 centimeter) en 44 inch (112 centimeter).
Kubota FC2 221 maaiopvangcombinatie

Het belangrijkste doel was om een machine te maken die het bestaande gamma aanvult, met eenvoud als een cruciale vereiste. Dat heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van het aantal slijtageonderdelen en een lagere onderhoudsbehoefte, terwijl het bedieningsplatform nu een eenvoudiger en traditionelere lay-out heeft.

De FC2-221 wordt aangedreven door een 16,2 kW (22 pk) Kubota D902-motor in combinatie met de HST-transmissie, die een consistente tractie op alle vier de wielen handhaaft tijdens het draaien.

Kubota FC2 221 maaiopvangcombinatie

De hef-, daal- en kantelfuncties van de hoog lossende grasopvangbak van 480 liter bedien je met één enkele hendel. De 43- en 44-inch-cirkelmaaidekken hebben dubbele schijven met overlappende messen. Daarnaast is een klepelmaaierdek leverbaar. Dit maaidek is leverbaar met het gepatenteerde Smart System, waarmee snel en gemakkelijk messen kunnen worden verwijderd met behulp van een magnetische pen

Dankzij het compacte formaat kan deze maaier gemakkelijk worden vervoerd in een bestelwagen of op een aanhanger.