Column - We zijn erbij. Natuurlijk, doen we!

Datum: 11 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 12 januari 2022
Door: Wilco Emons
De overheid en ondernemend Nederland hebben tegenwoordig de mond vol van maatschappelijk verantwoord ondernemen of betrokken zijn bij de maatschappij. Veel ondernemingen vullen dit in met certificeringen of projectjes, waarbij bijvoorbeeld medewerkers vrijwilligerswerk kunnen doen in de baas zijn tijd.

Ook in de cumelasector wordt aan maatschappelijk verantwoord of betrokken ondernemen gedaan. Tegenwoordig wordt dat op verzoek van opdrachtgevers, via bestekschrijvers, vastgelegd in allerlei eisen. Cumela ondersteunt haar leden om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

In onze sector is dit echter iets van alle tijden! Veel van de cumelabedrijven zijn gevestigd op het platteland of in kleinere dorpjes, waar de saamhorigheid en de verenigingsgeest nog hoog in het vaandel staan. Heel vaak zouden evenementen niet kunnen doorgaan als het lokale cumelabedrijf hieraan geen medewerking verleent. Of het nu is in de vorm van het leveren van zand, het aanleggen van een beachvolleybalveld, het trekken van een carnavalswagen, het bouwen van stropoppen voor de promotie van een evenement of het leveren van materieel om de baan van de tractor pull aan te leggen en te onderhouden, wij zijn erbij! Of in het weekend de motorcrossbaan in orde maken zodat er op zondag kan worden gecrost, de schuur ter beschikking stellen om een corsowagen te bouwen of medewerking verlenen aan een verkeerseducatieproject. Overal wordt de cumelaondernemer voor gevraagd en ondersteunt hij graag!

En zelfs ongevraagd. Een snelle actie als er een dijk doorbreekt, assisteren als er een ongeval gebeurt waarbij de brandweer hulp nodig heeft of gewoon even meedenken met de aanwonenden tijdens werkzaamheden. De maatschappelijke betrokkenheid zit in de genen.

De bedrijvenadviseurs van Cumela ondersteunen de ondernemers ook graag met deze mooie en vaak spontane activiteiten, want ook wij zijn erbij! Bel ons gerust wanneer je vragen hebt of als je met je bedrijf of een medewerker zo’n mooie actie hebt ondernomen, dan zoeken wij een mooi plekje in Grondig voor jouw bericht.

De cumelasector en zijn ondernemers zijn erbij! Altijd en overal.