Column - "Nadenken in Den Haag"

Datum: 16 april 2024
Laatst bijgewerkt: 17 april 2024
Afgelopen maand was ik in Den Haag. Niet voor politieke zaken, maar voor de halve marathon, de City-Pier-City Loop. Als noordeling ligt Den Haag niet vaak op de route, dus dit was dan ook een mooie gelegenheid om in ‘sneltreinvaart’ de stad te zien. Hoewel ik er wel eens eerder was geweest, blijft het toch indrukwekkend om het Binnenhof van dichtbij te zien. Dan ga je automatisch toch wel weer nadenken over bepaalde politieke zaken, helemaal omdat die natuurlijk dagelijks onderwerp van gesprek zijn in de media.

Voor heel Nederland en voor onze sector is er behoefte aan duidelijkheid. Alle veranderingen en onduidelijkheden werken door binnen de bedrijven en maken de nabije en verre toekomst onzeker. De toekomst is belangrijk, vooral voor ons als jongeren en bedrijfsopvolgers. Hoe gaan we om met investeringen, elektrificatie, personeel en stijgende prijzen? Deze grote vraagstukken heb ik ook van meerdere jongeren gehoord tijdens de Relatie- en Inspiratiedagen in januari. Het is dan wel erg waardevol om deze meningen en uitdagingen met elkaar te delen. Hier krijg je uiteindelijk ook weer nieuwe inspiratie van. De zorgen die wij hebben over de onduidelijkheid worden breed gedeeld, merk ik als afgevaardigde van de jongeren in het verenigingsbestuur. Daarom dringen we er als organisatie ook op aan dat er snel duidelijkheid komt. Net als de jongeren heeft namelijk iedereen daar behoefte aan, zodat we weer gericht kunnen investeren in de toekomst.

Vooruitkijkend naar de komende periode zijn we als bestuur weer bezig om een knallende zomereditie van de Jongerendagen neer te zetten. De Zwarte Cross overtreffen wordt nog wel een uitdaging, maar we gaan er zeker voor zorgen dat we hierbij in de buurt komen! Daarnaast is er afgelopen najaar ook een start gemaakt met een denktank Noord-Nederland. Hier zal in de zomer een vervolg aan worden gegeven.

Genoeg leuke activiteiten waar we mee bezig zijn. Ben jij er straks ook bij als we je uitnodigen?

Reinie Boven
Voorzitter jongerenbestuur Cumela