Hans Verkerk, 2022, VNO NCW

Column - "Een andere rol"

Datum: 6 juni 2023
Laatst bijgewerkt: 6 juni 2023
Door: Hans Verkerk
Sinds enkele weken mag ik me waarnemend directeur van Cumela noemen. Aan de ene kant een hele verandering, maar aan de andere kant blijven gelukkig ook dingen hetzelfde.

Waar ik erg aan moet wennen, is dat ik nu een kamer voor mijzelf heb. In mijn hele werkzame leven heb ik dat nooit gehad en heb ik mijn werkplek altijd met anderen mogen delen. Zo’n eigen kamer geeft wel wat meer rust om geconcentreerd te kunnen werken en is natuurlijk ook heel handig voor wat vertrouwelijker gesprekken. Toch mis ik wel de gezelligheid van het sparren met collega’s en de creativiteit die dat oplevert.

We doen het beste voor onze achterban of we die nu leden, klanten of verzekerden noemen

Hetzelfde blijft natuurlijk dat ik mag werken voor een heel mooie sector en dat ik me daarvoor in mijn nieuwe rol op een bredere manier mag inzetten. Dat beschouw ik echt als een voorrecht. Ook vanuit mijn nieuwe positie zal ik leiding blijven geven aan het team beleid. Daar blijf ik samen met het team bezig met het vraagstuk: hoe kunnen we zo goed en efficiënt mogelijk invloed uitoefenen op het beleid van overheden en uitvoerende diensten en op het beleid van opdrachtgevers? Hier is altijd meer te doen dan we met de beschikbare capaciteit kunnen. Net als dat bij cumelaondernemers het geval is, moeten ook wij steeds omgaan met schaarste en keuzes maken: wat doen we wel, wat doen we niet?

Ik blijf bezig met het vraagstuk: hoe kun je zo goed en efficiënt mogelijk invloed uitoefenen?

Ik wil via deze weg mijn dank uitspreken naar alle (bestuurs)leden die mij hebben gefeliciteerd en hun vertrouwen hebben uitgesproken. Dat doet goed. Velen wensten mij sterkte bij de nieuwe uitdaging. Welnu, als een uitdaging voelt het ook echt en ik vind het ook best spannend. Ik realiseer me echter dat ik het niet alleen hoef te doen. Dat kan natuurlijk ook helemaal niet. We hebben bij Cumela een super betrokken team, met goede mensen die allemaal gemotiveerd zijn om het beste te doen voor onze achterban, of we die nu leden, klanten of verzekerden noemen.

Ik wil in de komende periode ook meer zichtbaar zijn voor onze leden. Ik neem dus ook tijd om eens bij een vergadering aan te sluiten of langs te komen voor een kop koffie en een goed gesprek. En is er iets wat je graag met Cumela wilt delen, positief of negatief? Schroom niet, maar bel, mail of app. Wij zijn er als organisatie voor jou en helpen graag.

Hans Verkerk
Waarnemend directeur Cumela