tobroco productie wielladers

CNH gaat Tobroco Giants afnemen voor Amerika

Datum: 22 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 22 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Voorafgaande aan de Conexpo-beurs in Las Vegas kondigde CNH Industrial officieel aan dat het een overeenkomt heeft gesloten met Tobroco om Giant-wielladers af te nemen. Deze overeenkomst geldt puur voor Noord-Amerika. De Giants zullen daar in Case CE- en New Holland CE-outfits op de markt worden gebracht. De overeenkomst sluit ook naadloos aan op de nieuwbouwplannen van Tobroco in de Verenigde Staten.
tobroco wielladers

Dat CNH werk maakt van zijn constructietak blijkt maar weer eens. Zo verraste het concern ons in augustus 2021 met de overname van de Italiaanse fabrikant Sampierana S.p.A (Eurocomach) en eind vorig jaar met de afname van mobiele graafmachines van Hyundai. Daar komt nu de samenwerking met Tobroco bij. Deze samenwerking betreft een overeenkomt voor de afname van het complete pakket wielladers uit de klasse van één tot vijf ton, inclusief elektrische varianten voor alleen de Noord-Amerikaanse markt. Het definitieve uiterlijk van beide varianten wordt op de Conexpo onthuld.

productie Tobroco Giant wielladers

Deze overeenkomst sluit weer naadloos aan op de al aangekondigde plannen van Tobroco voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor plus productielocatie in Cedar Falls in de Amerikaanse staat Iowa. Tobroco zal terzijne tijd diverse modellen in de USA gaan produceren. Deze wielladers zullen in Noord-Amerika in Case CE- en New Holland CE-kleuren op de markt worden gebracht. Met deze samenwerking beschikt CNH ineens over een compleet programma compacte wielladers voor de Noord-Amerikaanse markt. De skidsteers, de verreikers en de trilplaten en trilstampers vallen buiten de deal. Het streven is om in de tweede helft van dit jaar de eerste wielladers uit te leveren aan klanten aldaar. Die zullen dus nog ‘gewoon’ uit Oisterwijk komen. Tobroco benadrukt dat deze overeenkomst alleen geldt voor de Noord-Amerikaanse markt.