Bos Bolsward en Ufkes Greentec

Bos Bolsward en Ufkes Greentec bundelen krachten

Datum: 14 april 2023
Laatst bijgewerkt: 14 april 2023
Door: Toon van der Stok
De Friese bedrijven Bos Bolsward en Ufkes Greentec gaan samenwerken in de ontwikkeling, productie, verkoop en service van hun machines. Beide merken blijven wel zelfstandig op de markt en houden hun eigen verkoop en servicekanalen.
Maaiarm

Bos Bolsward is vooral bekend als fabrikant van machines voor het sloot- en bermonderhoud en apparatuur voor egalisatiewerk in het grondverzet. Ufkes bouwt en verkoopt machines voor het stobbenfrezen, hout versnipperen en bomenzagen.  Gezamenlijk hebben de bedrijven ongeveer 90 fte in dienst.

De bedrijven willen vooral op de achtergrond gaan samenwerken bij het bouwen en ontwikkelen van machines. Voordelen verwachten ze vooral te behalen door gezamenlijke technieken en besturingssystemen te gaan gebruiken.  De eigenaren Jippe Ufkes en Piet Yntema van Bos verwachten dat ze hierdoor efficiënter kunnen werken om zo de prijzen niet te veel te laten stijgen. Ufkes: “We zien dat de markt verandert en we te maken krijgen met grotere en professionele bedrijven die zoeken naar machines waarmee met minder personeel meer capaciteit gehaald kan worden.”  Yntema hoopt dat de samenwerking helpt om sterker te staan op de arbeidsmarkt. “We hebben schaalgrootte nodig om verder te professionaliseren. Nu kunnen we de gezamenlijke kennis en kunde verder benutten.”

Greentec 962

Beide bedrijven zullen 100 procent zelfstandig blijven opereren en houden hun eigen verkoopnetwerk. Wel zullen de verkopers nu beide producten meenemen in hun contact met klanten. Op die manier hopen ze meer klanten te bereiken en ze nog beter van dienst te zijn.