Politie

Bedreigingen ondernemer zijn onacceptabel

Datum: 27 maart 2019
Laatst bijgewerkt: 20 maart 2020
Door: Toon van der Stok
Een ondernemer en lid van Cumela is deze week bedreigd vanwege het werk dat hij uitvoert voor het realiseren van een windmolenpark. Cumela vindt dit onacceptabel en staat pal achter de ondernemer. Het kan niet zo zijn dat een ondernemer op welke manier dan ook bedreigd wordt, omdat hij een werk uitvoert dat in een democratisch proces tot stand gekomen is.

Erna Berends-Dijk, verantwoordelijk voor de ledenorganisatie noemt het onacceptabel dat dergelijke bedreigingen worden geuit aan bedrijven die alleen als uitvoerder optreden. “Dit soort projecten komen in ons land tot stand via democratische besluiten. Het kan niet zo zijn dat bedrijven en mensen die dit werk uitvoeren worden bedreigd. We kunnen niet accepteren dat anonieme tegenstanders ondernemers bedreigen en een lokale samenleving ontwrichten.”

Cumela ondersteunt als brancheorganisatie met 2.000 aangesloten ondernemers de oproep van de politie. Ze roept iedereen op, die meer weet van deze situatie of aanwijzingen heeft die kunnen leiden tot opsporing van de daders contact op te nemen met de politie.