atlas

Atlas mijdt beurzen

Datum: 29 april 2022
Laatst bijgewerkt: 29 april 2022
Door: Toon van der Stok
Graafmachinefabrikant Atlas heeft besloten om het komende jaar niet deel te nemen aan beurzen. Het bedrijf wil kosten besparen nu door de Oekraïne crisis en de naweeën van de corona epidemie de kosten fors zijn gestegen. Wel gaat Atlas op het eigen demoterrein evenementweken organiseren.

Atlas heeft bekend gemaakt in elk geval niet de IAA, de Innotrans en de Bauma te gaan. Door op deze kosten te besparen hoopt de fabrikant de kosten voor de geproduceerde machines nog wat in toom te houden. De kosten stijgen door de toeleveringsproblemen waar het bedrijf nu al mee te maken heeft.

Als alternatief gaat Atlas vanaf juni in vestigingsplaats Ganderkesee in Duitsland zogenaamde evenementweken organiseren voor haar klanten en ander geïnteresseerd publiek. Daar zal een groot deel van het produktgamma worden getoond en kun je deze ook proberen. Tegelijkertijd zullen ook een aantal nieuwigheden worden gepresenteerd. 

Directeur Brahim Stitiou benadrukt dat dit geen definitief afscheid is van de beurzen. “Zodra de marktsituatie is genormaliseerd zullen we met veel plezier weer aan beurzen zoals IAA, Innotrans en de Bauma deelnemen.”