VrouwenVipDagen

Anders denken op Cumela Vrouwen VIP-dagen

Datum: 28 november 2023
Laatst bijgewerkt: 28 november 2023
De jaarlijkse Cumela Vrouwen VIP-dagen op 21 en 22 november 2023 stonden in het teken van ‘Anders denken’. Kasteel Erenstein in Kerkrade in Limburg was het decor voor dit tweedaagse event. Leny Pinckers, een voormalig cumela-onderneemster, verzorgde de aftrap en zorgde meteen voor een gevoel van herkenning. Leny ging in op het maken van keuzes, waarbij het roer omgooien ook een keuze kan zijn. Leny gaf haar gehoor een belangrijke tip mee: ‘Je hoeft niet alles te weten. Zoek de juiste adviseur bij je vraagstuk.’
Workshops

Na de aftrap kon iedereen kiezen voor één van de drie workshops. Annemarie van ‘t Hoff gaf de denkpatronenworkshop ‘Geloof niet alles wat je denkt’ en Wendy van de Brant leerde de deelneemsters ‘Oplossingsgericht werken’. De derde workshop werd gegeven door Cumela-medewerkers en ging over typische cumela-onderwerpen, zoals verzekeringen, urenregistratie, personeelsdossiers en het omgaan met verschillende karakters binnen je team. Na het diner gingen de voetjes van de vloer en werd er flink gezongen met het grensverleggende avondprogramma met karaoke door dj Lajos Bax, in het dagelijks leven Cumela-teamleider Opleiding & Training.

Tweede dag

Na een goed ontbijt startte de tweede dag met een workshop over de cao door Jacqueline Tuinenga. Deelneemsters zonder personeel konden ervoor kiezen om de ochtend vrij in te vullen. In de middag gingen alle dames op excursie naar Rd4 in Heerlen. Deze reinigingsdienst kijkt anders naar afval en hergebruikt grondstoffen zoveel mogelijk in plaats van ze te verbranden.

Bijna 60 dames uit heel Nederland hebben de Cumela Vrouwen VIP-dagen in Kerkrade bezocht en zijn geïnspireerd geraakt om het anders denken toe te passen in hun eigen onderneming. Ook nieuwe deelneemsters voelden zich direct welkom op de Vrouwen VIP-dagen. ‘Ik kwam alleen naar Kerkrade en belandde in een warm bad’, was een van de uitspraken van een deelneemster. De sfeer was dan ook goed en de verbondenheid tussen de deelneemsters was, zoals altijd, direct weer voelbaar.