Amazone Amatechnica

Amazone Amatechnica vol nieuws

Datum: 17 mei 2024
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2024
Door: Gert Vreemann
Op 23 mei 2024 vindt weer de grote Amazone-huisbeurs Amatechnica plaats in de vestiging Hasbergen-Gaste. De hoofdpunten van dit jaar zijn wederom ringvoorstellingen en aansluitend demonstraties op het veld met daarbij de noviteiten die Amazone biedt. In het Active-Center kunnen bezoekers de Walk of Innovation lopen. Hier presenteert het bedrijf zijn baanbrekende technologieën. Nieuw is een veiling van jonge Amazone-machines.
Amazone Amatechnica

Het gaat weer gebeuren. De geliefde Amazone Amatechnica beurs. De opzet is vergelijkbaar met de versies in het verleden. Voor de beeldvorming dus wat archiefbeelden geplaatst. Vanaf tien uur ’s ochtends gaat het op 23 mei los op Amazones hoofdvestiging in Hasbergen-Gast. De Amatechnica biedt bezoekers een grote producttentoonstelling, 75 jaar Amazone-zaaitechniek, individuele voorstellingen van de machines in de machinering, praktijkdemo’s in het veld, een oldtimershow, een grote tent voor een hapje en een drankje plus vertier voor jong en oud.

Amazone Amatechnica

Een hoogtepunt is de veiling van jonge demonstratie- en showmachines van Amazone door het veilinghuis Euro Auctions om 13.30 uur. Bijna veertig landbouwmachines, sommige zo goed als nieuw, zullen ‘onder de hamer’ gaan. Amazone stelt voor het goede doel een nieuwe gedragen aanbouwzaaimachine D9 3000 Special met RoTeC-enkele-schijfkouters beschikbaar voor de veiling. De opbrengst van deze machine gaat naar de Ambulanten Kinderhospizdienst (ambulante zorg kinderverpleeghuis) in Osnabrück. De veiling staat open voor alle geïnteresseerden en is een kans om een machine in de bijzondere sfeer van een internationale landbouwmachineveiling aan te schaffen. Deelname vereist een voorafgaande gratis registratie op euroauctions.com/en/register, maar voor late beslissers is registratie ter plaatse ook mogelijk.

Amazone Amatechnica

In de Walk of Innovation Centre kun je met specialisten bijpraten over onder andere de ZA-TS 5000-kunstmeststrooier met WindControl en de ZG-TX, de UX 8601-veldspuit met DirectInject, AmaSelect-spuitdophouder, CurveControl Row en -Spot, schoffeltechniek met het camerasysteem Smart Vision en het schoffelmessensnelwisselsysteem RapidoClip, zaaitechniek met de precisiezaaier Precea met het zaadtoevoersysteem Central Seed Supply en de kunstmestdosering FertiSpot. Ook kun je je laten bijpraten over digitale oplossingen met de Isobus-terminal AmaTron 4 met extra functies voor precisielandbouw, zoals Multi-Story, SpotSpraying, GPS-ScenarioControl voor de automatische regeling van herhalingswerk, plaatsspecifiek werken met applicatiekaarten en N-sensoren. Er zijn ook rondleidingen door de productielocatie in Gaste.

Amazone Amatechnica

Met een pendelbus kun je naar het centrum voor reserveonderdelen en gebruikte machines op de locatie in Leeden. Een andere stop is bij de nieuwe proefboerderij Wambergen georganiseerd. Hier heb je de mogelijkheid om de huidige proeven in de akkerbouw te bekijken. Denk daarbij aan Controlled Row Farming in onder andere tarwe en maïs, variabel gewasstand-afhankelijk zaaien, bemesten en spuiten, gemengd zaaien van zomererwten en zomergerst en een vergelijking van mulch en directzaai van wintergerst. Ook is het historische Amazone-museum te bezoeken. Als afsluiter is er ’s avonds in de tent een samenzijn met de mensen van Amazone onder het genot van een hapje en een drankje plus een live-band.