carnaval

Bij ons staat op de keukendeur…

Datum: 27 februari 2019
Laatst bijgewerkt: 25 februari 2020
Door: Raymond Puntman
Carnaval 2019 staat voor de deur. In de traditionele carnavalsgebieden is de afgelopen maanden de carnavalskoorts al flink opgelopen. Honderden verenigingen zijn al vanaf vorige zomer in de weer om in maart met een praalwagen in de optocht mee te rijden. Veel Cumela-leden zijn betrokken bij deze activiteiten. Misschien wordt ook jouw materieel ingezet bij de festiviteiten. In dat geval is het verstandig om jouw verzekering te controleren, want ‘Het is niet altijd rozengeur’, zoals de Deurzakkers al zongen.

Een trekker (of ander motorvoertuig) moet verplicht WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd zijn zodra deze gaat deelnemen aan het verkeer, dus ook aan een carnavalsoptocht. Als je met jouw trekker materiële schade of letselschade veroorzaakt, is de kans groot dat je vervolgens een beroep doet op jouw WA-verzekering. Die dekt de financiële gevolgen van de schade als het voertuig wordt ingezet voor jouw bedrijfsactiviteiten.

Verhaal op eigenaar
Wanneer jouw materieel wordt ingezet voor evenementen (carnaval, kinderfeestje, met de kar vol mensen naar Toldiek, etc.) bestaat er in veel gevallen echter geen dekking. Je kunt dan als eigenaar worden geconfronteerd met behoorlijke financiële gevolgen, nog afgezien van het enorme persoonlijke leed. Jaarlijks komen er diverse ongelukken tijdens carnaval in het nieuws.
Googel maar eens op ‘ongeval praalwagen’. Tragische ongevallen die ook voor jou financiële risico’s met zich mee kunnen brengen als je geen goede verzekering hebt. Jouw verzekeringsmaatschappij zal in dat geval namelijk wel de schade aan derden vergoeden, maar daarna zal ze de schade verhalen op jou, als eigenaar van het materieel. 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem contact op met jouw verzekeraar. Meer informatie? Bel de ondernemerslijn:(033) 247 49 99 of mail naar [email protected].