carnaval

Bij ons staat op de keukendeur…

Datum: 4 februari 2019
Laatst bijgewerkt: 25 februari 2022
Door:
Carnaval staat eindelijk weer voor de deur nu de coronasituatie het toelaat. In de traditionele carnavalsgebieden staan optochten op het programma, waar de nodige praalwagens in mee zullen rijden. Fijn dat het weer kan! Veel cumelaleden zijn betrokken bij deze activiteiten. Misschien wordt ook jouw materieel ingezet bij de festiviteiten. In dat geval is het verstandig om jouw verzekering te controleren, want ‘Het is niet altijd rozengeur’, zoals de Deurzakkers al zongen.

Een trekker (of ander motorvoertuig) moet verplicht WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd zijn zodra deze gaat deelnemen aan het verkeer, dus ook aan een carnavalsoptocht. Als je met jouw trekker materiële schade of letselschade veroorzaakt, is de kans groot dat je vervolgens een beroep moet doen op jouw WA-verzekering. Die dekt in veel gevallen alléén de financiële gevolgen van de schade als het voertuig wordt ingezet voor jouw bedrijfsactiviteiten.

Een WA-verzekering dekt in veel gevallen alléén de financiële gevolgen van de schade als het voertuig wordt ingezet voor jouw bedrijfsactiviteiten!

Verhaal op eigenaar
Wanneer jouw materieel wordt ingezet voor niet bedrijfsmatige activiteiten (carnaval, kinderfeestje, met de platte kar vol mensen naar Toldiek, etc.) bestaat er in veel gevallen echter geen dekking. Je kunt dan als eigenaar van het materieel worden geconfronteerd met behoorlijke financiële gevolgen, nog afgezien van het enorme persoonlijke leed. Jaarlijks komen er diverse ongelukken tijdens carnaval in het nieuws.
Google maar eens op ‘ongeval carnaval’. Tragische ongevallen die mogelijk ook voor jouw bedrijf financiële risico’s met zich mee kunnen brengen als je niet de juiste verzekeringsdekking hebt. 

Meer informatie
Neem contact op met jouw verzekeraar, om jouw verzekeringsdekking te controleren en waar nodig uit te breiden. Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via de Ondernemerslijn.