HeaderCumelaLokaal

Cumela gaat lokaal

In 2022 gaan cumelaondernemers op bezoek bij hun gemeente

Cumelaondernemers zijn bij uitstek lokaal opererende bedrijven. Ze zijn de belangrijkste werkgever van het buitengebied, dragen oplossingen aan en kennen de omgeving op hun duimpje. Kortom: ze zijn van onschatbare waarde voor de regio. Daarom laten we de lokale overheid en politiek kennis maken met onze cumelaondernemers. Zeker nu ook de nieuwe omgevingswet er aan komt.

Voor gemeenten: ken jij de cumelabedrijven?

Zij zijn werkzaam in groen, grond en infra en onderhouden en geven de werk- en leefomgeving vorm. Ze helpen bij het zaaien, verzorgen en oogsten van gewassen. Dat doen ze met de meest moderne en duurzame technieken en middelen.

Voor ondernemers: ken jij je gemeente?

Gemeenten weten vaak niet wat de bijdrage van jou en jouw collega’s is aan een prettige werk- en leefomgeving. Samen met jouw medewerkers en je moderne machines doe je het werk en ken je de regio op je duimpje. Kortom: jij bent de expert.

Cumela gaat lokaal

Voor veel ondernemers is het onderhouden van contacten met overheden onbekend gebied. Vanuit Cumela willen we niet alleen inspireren, maar ook faciliteren om dit te verbeteren. “We streven ernaar dat in elk van de 345 Nederlandse gemeenten een cumelaondernemer aan tafel komt”, zegt Gerwin Otten, campagneleider van Cumela gaat Lokaal. “Als organisatie zetten we daar met Cumela gaat Lokaal ook een speciale campagne voor op. Daarmee willen we de ondernemers helpen om een kennismakingsgesprek te regelen."

Vragen, ideeën of opmerkingen?

Gerwin Otten, campagneleider van Cumela gaat Lokaal, roept lezers op hier zelf actief mee aan de slag te gaan en vlaggendrager voor de sector te worden. “Pak je podium en ga in gesprek met de wethouder of ambtenaar. Zo bouw je over en weer waardevolle contacten op en leren gemeenten de cumelabedrijven kennen.”

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Neem contact op met Gerwin Otten via [email protected] of bel 06 22 95 07 13

Gerwin Otten
Blijf op de hoogte

Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van collega-ondernemers en bekijk het laatste nieuws over de omgevingswet en de campagne.

Wouter Timmer ontvangt wethouder

Cumelaondernemer Wouter Timmer krijgt bezoek van de wethouder van Ermelo. Uniek? Voor hem niet. Hij houdt graag contact met de wethouder, want zo weet je wat ze van je verwachten, maar kun je ook een beroep op de gemeente doen als er wat aan de hand is.

omgevingswet 2023

Zorg voor een goede registratie van activiteiten

24 januari 2023
Vergunning

Moet ik straks een nieuwe vergunning aanvragen?

19 april 2022
Horst aan de Maa

Lokale politiek en cumelabedrijven slaan handen ineen

12 april 2022
Thema Milieu en Omgeving

Toepassen bouwstoffen onder de Omgevingswet

22 maart 2022
Omgevingswet

Omgevingswet opnieuw uitgesteld

2 februari 2022