Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering gaat over processen en over logistiek. Doen we de dingen die we moeten doen? Doen we dat efficiënt? Verbetering van bedrijfsprocessen kan veel opleveren. Denk aan het voorkomen van fouten, ergernis, tijd en (dus) geld. Het verbeteren van processen leidt tot een grotere klanttevredenheid en verhoging van de kwaliteit.

GWW

Een GWW-klus kan veel werk met zich meebrengen. Denk aan het ontwerp, projectgrenzen, belangen van derden, calculatie, EMVI plannen en RAW bestekken lezen. Een foutje is zo gemaakt, en de gevolgen daarvan kunnen groot zijn. Daarom zijn wij graag jouw sparringspartner! Onze GWW specialisten helpen je graag bij het opzetten van plannen, of het doorrekenen van calculaties. Heb je vragen over de interpretatie van een bestek? Neem dan gerust contact met ons op.

IT Advies & Automatisering

Procesautomatisering is misschien wel één van de grootste uitdagingen van een bedrijf. Veel bedrijven ervaren de beperkingen van een gekozen pakket of missen slimme integratie van verschillende pakketten, zoals planning, digitale werkbonnen, facturatie, boekhouding en websitebeheer. Er wordt vaak eerst gekozen voor een pakket en dan worden de bedrijfsprocessen hierop afgestemd. Wij denken dat dit anders kan! Wij geloven dat ICT niet het startpunt is, maar je bedrijfsprocessen. Eerst brengen we de processen in kaart, optimaliseren deze en pas daarna zoeken we samen naar een betrouwbare ICT partner. Wij begeleiden het selectie- en aanbestedingsproces en houden daarbij de functionaliteit, eventueel benodigde aanpassingen en contractuele afspraken in het oog.

Procesverbetering

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Deze uitspraak is misschien wel de essentie van onze ondersteuning bij procesverbetering. Binnen je bedrijf heb je gewoontes, regels, gedrag en cultuur die je bedrijf maken tot wat het is. Het kan wel zinvol zijn om eens stil te staan bij vragen als: waarom doen we dit? Kan dit niet slimmer? Onze adviseurs helpen je daar graag bij. Met een gezond kritische houding en kennis van de processen bij andere bedrijven, kunnen we je helpen om processen slimmer en beter in te richten.

Interim management

Het kan voorkomen dat je bedrijf behoefte heeft aan een tijdelijke manager. Iemand die vanuit zijn of haar gezag kan inspringen om je bedrijf draaiende te houden of in staat is ingrijpende, noodzakelijke beslissingen te nemen. Wij helpen je graag als je behoefte hebt aan een interim manager. Wij doen hiervoor een beroep op een netwerk aan managers die ervaring hebben bij aansturing en/of reorganisatie van cumelabedrijven.

Risicomanagement

Risicomanagement, ook wel integraal risico management of IRM genoemd, is erop gericht om systematisch een analyse te doen van mogelijke risico's in je bedrijfsvoering. Deze risico's kunnen zowel financieel als niet-financieel zijn. Risicomanagement is een krachtig instrument om de gevolgen van risico's te verkleinen.

Laatst bijgewerkt: 3 juli 2023