Damesdag Cuijk en Geffen- Kort lontje? Omgaan met agressief gedrag

Een boze klant, een medeweggebruiker, een medewerker die te aangebrand is of ben je zelf een keer te flink uit je dak gegaan? Hoe ga je om met dit soort situaties? Ontdek het op 7 juni tijdens Damesdag Land van Cuijk en Geffen!

Helaas hebben we in ons werk of daarbuiten weleens te maken met lastig gedrag, soms zelfs intimidatie en (fysieke) bedreiging. Zo kan een verkeerde manoeuvre in het verkeer al een ongewilde reactie opleveren van een andere bestuurder met een kort lontje. Voor iedereen herkenbaar en het overkomt helaas steeds meer mensen. Hoe dien je om te gaan met deze moeilijke situaties? 

Agressie heeft grote impact
De impact kan groot zijn op jou als mens, als ondernemer of op je medewerker. Het kan het ondernemerschap, het werkplezier en de productiviteit verlagen en zelfs leiden tot ziekte zoals een burn-out. Van belang is om een situatie niet zomaar te accepteren en weg te slikken. Uitgangspunt is en blijft met plezier en zelfvertrouwen een onderneming leiden en je werk kunnen doen. Hoe herken je het potentieel en de oorzaken van agressie, de eigen rol daarin en hoe in te grijpen bij het eerste onbeschofte gedrag. In hoeverre kan collegiale ondersteuning en een agressieprotocol helpen om de gebeurtenis(sen) een juiste plek te geven en goed af te wikkelen.
Wil jij ook op een leuke manier leren om te gaan met agressie en over zelfverdediging leren? Je krijgt dezelfde training en oefent dezelfde technieken als ambulancepersoneel. Daar hoort omgaan met agressief of lastig gedrag bij.

Trainer
Het RAID team voorziet ziekenhuizen en ambulancepersoneel in lessen rond fysieke en verbale agressie. Tijdens de damesdag kijken we samen hoe en wanneer dit thema in de cumelasector voorkomt en hoe je hiermee om gaat. Het RAID team biedt hiermee een cursus in verbale en fysieke agressie aan. Dit aan de hand van enkele eenvoudige, doch efficiënte technieken, zie www.raidteam.org

Programma 
13:00 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 
13:15 uur: Start en welkom damesdag
13:30 uur: Aanvang spreker (1 uur theorie)
14:30 uur: Pauze met koffie/thee
14:45 uur: Oefening technieken
15:45 uur: Pauze met soepje
16:15 uur: Oefening technieken
17:00 uur: Uitwaaien tijdens een mooie wandeling tussen de schapen met lammeren 
18:00 uur: Diner 
20:00 uur: Einde

Voor wie is deze uitnodiging?
Wij nodigen alle vrouwen uit de regio Land van Cuijk en Geffen (Noord Oost Brabant) waarvan de partner een cumelabedrijf runt (of gaat runnen) om deel te nemen aan de studiemiddag voor dames. Natuurlijk zijn ook vrouwen die zelf niet actief binnen het bedrijf zijn van harte welkom!

Kosten
De kosten bedragen € 30,00 per persoon, exclusief btw. Inbegrepen zijn trainer, locatie, vergaderarrangement, diner met 2 consumpties. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Wil jij erbij zijn en ervaringen uit wisselen met dames uit de sector? Geef je dan voor 23 mei op met de knop op deze pagina.