Begroten van werken

Begroten van werken

Voor werken in groen, grond en infra wordt jou geregeld gevraagd een prijsaanbieding te doen. Zo’n aanbieding doe je op basis van een bestek. Maar hoe kom je van een bestek tot een realistische aanbieding? In deze basistraining leer je hoe je een bestek kunt vertalen in een begroting, of het nu gaat om een eenvoudige werkomschrijving of om een RAW-bestek. Op basis van de begroting ben jij in staat om een reëel inschrijfbedrag te bepalen.

Inhoud

In een dag leer je waar je de juiste gegevens vandaan haalt en waar deze gegevens aan moeten voldoen. Na de training ben je in staat een eenvoudig bestek te begroten, van begin tot eind. Daarbij gaan we ook in op het verrekenen van meer- en minderwerk en nemen we het aanbestedingsproces door. Alle opgedane kennis pas je meteen toe tijdens opdrachten en cases. Na de training ontvangt je een verklaring van deelname. 

Onderdelen die tijdens de training aan bod komen, zijn:
 

  • begrotingsmethodes,
  • begroten met RAW- en UAV-regelgeving,
  • calculeren met RAW- en UAV-regelgeving,
  • verrekenen van meer- en minderwerk,
  • opstellen van een eindafrekening,
  • invullen inschrijfstaat en inschrijfbiljet.

Voorkennis

Als voorkennis is minimaal basiskennis van bestekken vereist. Enige ervaring met calculatie van werken is wenselijk.

Bijzonderheden

Voor deze cursus neem je mee: een eigen rekenmachine, het boek Standaard RAW Bepalingen 2010 of Standaard RAW Bepalingen 2015 en eventueel je inlogcode voor RAW digitaal.