vervaet hydrotrike, voertuigvolgsysteem

Vervaet Connect ook op bestaande machines

Datum: 16 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 16 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Vervaet maakt het nu mogelijk om alle Beet Eater- en Q-serie-rooimachines en Hydro Trike (XL)-modellen uit te rusten met het Vervaet Connect-telemetriesysteem. Rooimachines die vanaf 2010 zijn geproduceerd, kunnen worden voorzien van de nieuwste software voor precisielandbouw, realtime-machinedata en hulp op afstand.
vervaet connect

Vanaf 2022 zijn alle zelfrijdende bemesters en rooimachines af-fabriek uitgerust met Vervaet Connect. Dit systeem maakt het mogelijk om zowel realtime als historische machinegegevens op afstand uit te lezen via het online-portaal MyVervaet. Daarnaast kunnen opbrengst- en afgiftekaarten worden uitgelezen en geƫxporteerd.

Gebruikers van een Beet Eater 617 (vanaf bouwjaar 2011), Beet Eater 625 (vanaf bouwjaar 2010), Q-serie of Hydro Trike (bouwjaar 2016 tot 2019) kunnen nu kiezen voor een upgrade van hun machine. Dankzij Vervaet Connect kan machinedata op elk moment worden opgehaald.

Voor het gebruik van Vervaet Connect met de Remote Screen-optie - voor hulp op afstand - is een nieuwe touchscreen-computer in de cabine vereist. Deze is leverbaar in een 10- of 12-inch-variant. Gebruikers kunnen tijdelijk gebruik maken van een scherp actietarief om hun terminal om te ruilen en daarbij optioneel ook Vervaet Connect uit te proberen.

vervaet connect op bietenrooier

Er zijn twee verschillende licenties beschikbaar voor Vervaet Connect. Bij Connect Essential beschikt de eigenaar over het realtime volgen van de machine, het uitlezen van de operationele status (zoals snelheid, motorvermogen, brandstofverbruik en bewerkte hectares), service-informatie (brandstof- en DEF-niveau, machine-uren) en eventuele waarschuwingen bij een storing. Connect Premium voegt daar het importeren en exporteren van perceelsdata aan toe door middel van een koppeling met bijvoorbeeld Dacom Cloudfarm, MyJohnDeere of Agrarmonitor. Daarnaast kan historische machinedata worden opgevraagd en kunnen er rapporten worden opgesteld op basis van klant, perceel, machine of tijdperiode.

Vervaet Connect is een onderdeel geworden van het verlenen van service aan de machines. Dankzij Remote Screen kan op afstand service worden verleend, nadat de chauffeur hiervoor toestemming heeft gegeven.