Unseld

Tuytel verwerft dealerschap Unseld en Tukwind

Datum: 10 juli 2024
Laatst bijgewerkt: 10 juli 2024
Door: Gert Vreemann
Tuytel Handel breidt het aanbod aan recyclingmaterieel uit met het officiële dealerschap van de merken Unseld en Tukwind. Unseld is bekend van zijn stationaire rondebalenpersen. Het Duitse Tukwind brengt windshifters op de markt.
unseld perswikkelcombi

Het Duitse Unseld Techniek in Dürmentingen is gespecialiseerd in balenpersen voor het verwerken van afval, silage en brandstoffen. Het produceert hiervoor de Rapax 120.1-rondebalen-perswikkelcombinatie. Het gaat hier om een opstelling met een grote invoerbunker die met een wiellader te vullen is. Daarachter zit een rondebalenpers (diameter 1,20 meter) met persrollen die dus geschikt is voor het verdichten van allerhande producten. De persdichtheid is instelbaar en na het bereiken van de gewenste persdichtheid wordt de baal in de kamer automatisch met speciale folie gewikkeld. Dat heeft als voordeel dat de balen niet met ijzer worden gebonden. Na het uitwerpen wordt de baal door een tweearmige foliewikkelaar gewikkeld. Het aantal lagen is instelbaar. Unseld geeft een verwerkingscapaciteit tot 55 balen per uur op. In combinatie met een groot bunkervolume is de Rapax 120.1 een oplossing voor het comprimeren en verpakken van materialen zoals afval, silage en brandstoffen. Het gebruik van stretchfolie houdt de balen luchtdicht en stabiel. De pers is ook leverbaar op een stationair onderstel of mobiel in combinatie met een trailer.

tukwind windshifters

De Tukwind-windshifters van Taurock Machinery zijn ontworpen voor een efficiënte scheiding van materialen op basis van gewicht en luchtdruk, wat ze ideaal maakt voor recycling en afvalverwerking. De Tukwind-windshifters zijn in diverse groottes en toepassingen verkrijgbaar, zowel zuigend om afval af te zuigen als blazend om verontreinigingen uit de afvalstroom (zand, puin, hout) te blazen tijdens het zeven. Het programma begint bij de Tukwind Push 4 met 4 kW elektromotor of hydraulische aandrijving voor het blazend verwijderen van plastics, kleine ongerechtigheden en organisch afval. Verder zijn er de afzuigmodellen, vanaf de Basic 7 (7 kW) met enkele afzuiging voor kleinere toepassingen tot de Basic 30 (30 kW) met dubbele grote afzuiging voor grotere industriële toepassingen. Dan zijn er nog de Pro 18- en 37-modellen met op de toepassing afgestemde combinaties van afzuigen en blazen voor grotere toepassingen. Bij de Pro 37 heb je het over een maximale zuig- en drukcapaciteit van respectievelijk 28.000 en 5000 kuub per uur.