volvo service contract

Volvo Trucks introduceert flexibel servicecontract

Datum: 20 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 20 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Volvo Gold Contract is de naam van het nieuwe flexibele servicecontract dat Volvo Trucks heeft geïntroduceerd. Daarbij zijn de maandelijkse kosten gebaseerd op het werkelijk gereden aantal kilometers. Het geeft ondernemers meer flexibiliteit, omdat het servicecontract meebeweegt met het daadwerkelijke gebruik van het voertuig. Er is geen jaarlijkse kilometerverrekening meer nodig.

volvo service contract

Het nieuwe Volvo Gold Contract onderscheidt zich van andere servicecontracten door de flexibele opzet. Veel transportbedrijven hebben tijdelijke overeenkomsten met opdrachtgevers of doen seizoensgebonden werk. Zij hebben behoefte aan flexibeler servicecontracten die zijn gebaseerd op het werkelijk gereden aantal kilometers. Het nieuwe Volvo Gold Contract maakt dat mogelijk.

De maandelijkse kosten bestaan uit een vaste en variabele component. Het variabele deel wordt gefactureerd op basis van het werkelijk aantal gereden kilometers. Hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt en omgekeerd. De schatting van de jaarkilometrage is bepalend voor de prijs van het contract. Het biedt klanten een flexibiliteitsmarge van veertig procent. Het aantal afgelegde kilometers per jaar mag namelijk tot twintig procent boven of twintig procent onder het overeengekomen aantal kilometers uitkomen.

volvo service contract

Het Volvo Gold Contract is het meest uitgebreide servicecontract van Volvo Trucks. Het omvat preventief onderhoud, reparaties, Connected Service Planning en Real Time Monitoring. Het Gold Contract is beschikbaar voor alle Volvo-trucks die zijn voorzien van een telematic gateway. Het aantal gereden kilometers wordt automatisch op afstand uitgelezen. Op basis van deze data wordt indien nodig ook het onderhoudsschema automatisch aangepast. Als de kilometrage daalt, nemen ook de kosten voor service en reparaties af.