Volvo elektrische machines

Volvo CE breidt range elektrische machines uit

Datum: 21 oktober 2021
Laatst bijgewerkt: 21 oktober 2021
Door: Gert Vreemann
Met drie nieuwe elektrische compacte machines, de L20 Electric, EC18 Electric en ECR18 Electric, vergroot Volvo Construction Equipment het aanbod elektrische compacte machines. Zoals bekend heeft het merk al de L25 Electric, ECL25 Electric en ECR25 Electric in het programma.

Volvo elektrische wiellader

Deze uitbreiding past in de ambities van Volvo CE om in 2040 een zero-emissie van broeikasgassen te bereiken. Het merk wil al in 2030 ten minste 35 procent van de machines als volledig elektrisch afleveren. Daarnaast zet Volvo CE in op waterstof in combinatie met brandstofceltechniek en werkt het aan meer duurzame oplossingen voor zijn verbrandingsmotoren.

volvo elektrische compacte graafmachines

De L20 Electric-wiellader is direct afgeleid van de L25 Electric. De L20 is uitgerust met een 33 kWh of 30 kWh accupakket. De machine is naast de bekende Volvo-items uitgerust met een nieuwe automatische parkeerrem met hillhold-functie en biedt meer mogelijkheden om de settings te personaliseren. De 1,8-tons ECR18 Electric is direct afgeleid van de dieselvariant. Volvo geeft aan dat voor het ‘gemiddelde werk’ ongeveer vier uur op een acculading kan worden gewerkt.

Alle drie nieuwkomers worden uitgerust met een geïntegreerde oplader, waarmee de machine binnen zes uur kan worden opgeladen van nul naar honderd procent. Er is ook een snellader beschikbaar, waarbij de L20 Electric binnen twee uur kan worden opgeladen en de EC18 en ECR18 Electric-modellen binnen anderhalf uur. Volvo komt met de EMMA-telematica (Electric Machine Management Application) om de elektrische machines te monitoren.