AVR Puma rooiers op transport

Vijf AVR Puma’s met AVR Connect afgeleverd

Datum: 20 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 21 juli 2021
Een bijzondere order voor AVR is deze van vijf Puma’s voor één klant. Het betreft één standaard Puma en vier Puma’s met ACC-rooibek. Bij dit vijftal zit ook de 400e Puma. Alle vijf machines zijn uitgerust met AVR Connect. Met deze optie zijn deze vierrijige zelfrijders volledig met het web te koppelen.
AVR Puma's op transport

Altijd mooi om te zien, zo’n filmpje van het speciaal transport van maar liefst vijf AVR Puma-aardappelrooiers achter elkaar op diepladers. Het konvooi hoefde in dit geval globaal gezien niet ver te rijden, want de klant, AgriMielmont, is gevestigd in Jemeppe-sur-Sambre in de Belgische provincie Namen. AgriMielmont is een landbouwbedrijf dat ook loonwerk uitvoert.

AVR Puma

Belangrijk in de keuze is het nieuwe AVR Connect, een online-verzamelplaats voor alle machinedata van zowel op als naast het veld. De AVR Puma 4.0 is hiervoor uitgerust met sensoren. De standaard geïnstalleerde telematica-unit (met simkaart) verzamelt de sensordata en stuurt die via het internet draadloos en realtime naar het AVR Connect-platform. Het platform visualiseert alle informatie. Als uitbreiding op het AVR Connect-platform kunnen op de leestafel weegcellen worden geïnstalleerd. De data hieruit wordt ook via het web doorgestuurd naar het klantspecifieke platform. De klant krijgt via AVR Connect een overzicht en de geschiedenis inzichtelijk. Denk aan plaatsspecifieke geïntegreerde opbrengstmeting, alarmsignalen op afstand om de stilstand te minimaliseren, wachttijdenregistratie, veldbeheer, realtime positie en routing in het veld en transport tussen percelen en klanten.

AVR Connect kan ook worden gekoppeld aan WatchITgrow. Waar VITO Remote Sensing vanuit de ruimte data over de velden verzamelt, doet AVR Connect dat vanaf het veld. Door de krachten tussen beide te bundelen, is het mogelijk om de gegevens van de nieuwe AVR Connect en het informatieplatform WatchITgrow samen te brengen.