Claas Arion 400 serie

Update Claas Arion 400-serie

Datum: 4 maart 2021
Laatst bijgewerkt: 4 maart 2021
Door: Gert Vreemann
Bij het invoeren van de Stage V-emissienorm voor de Arion 400-serie heeft Claas deze trekkerserie een flinke update gegeven. Denk hierbij aan een nieuw design, Claas Power Management (CPM), meer hydraulisch vermogen, meer hefvermogen en een hoger toelaatbaar totaalgewicht. Ook kwam er een nieuw topmodel. De Stage V-Arion 400-serie omvat nu zeven modellen, met vermogens van 66 tot 114 kW (90 tot 155 pk).
claas Arion 400 met pers

De Arion 400-serie is vooral als boerentrekker een hardloper bij Claas. Nog deze maand zal de 30.000e Arion van de productieband in de fabriek in Le Mans rollen. Dat zal nog de voorgaande versie zijn, want de nieuwe Stage V-Arion 400 zal naar verwachting rond juni in productie gaan. Alle modellen zijn wederom uitgerust met een 4,5-liter-FPT-krachtbron. Het nabehandelingssysteem betreft een combinatie van SCRoF-technologie (Selected Catalytic Reduction on Filter) en een dieseloxidatiekatalysator. Claas heeft deze unit zo verwerkt dat die niet in het blikveld zit.

 

Claas Arion 400 serie

Standaard zit in de Arion 410 en 420 de bekende Quadrishift-16/16-powershifttransmissie met viertraps powershift. Voor de zwaardere modellen is er de keuze uit de Quadrishift of de Hexashift-24/24-powershifttransmissie met zestraps powershift. Een kruipversnelling tot 150 m/u is beschikbaar voor beide transmissievarianten. Met de Hexashift haalt de trekker een topsnelheid van 40 km/u bij 1840 toeren per minuut. De C-Matic-CVT is voor deze serie niet leverbaar. De Arion 400 wordt ook geleverd met het bekende Smart Stop, waarmee je op het rempedaal kunt stoppen en weer wegrijden.Het bruto voertuiggewicht is nu verhoogd tot 9,0 ton, waardoor laadvermogens tot 3,8 ton mogelijk zijn. Het nieuwe optionele loadsensing-hydraulieksysteem levert een hydraulisch vermogen van 150 liter per minuut. Bij 1600 motortoeren levert deze pomp nog 110 liter per minuut. In totaal zijn er vier hydraulische systemen beschikbaar: twee open hydraulische circuits die 60 en 100 liter per minuut leveren en een loadsensing-systeem met een opbrengst van 110 of 150 liter per minuut. Beide loadsensing-systemen bieden ook een groter hefvermogen achter, namelijk 6,25 ton.

Claas cabine Arion 400

De Arion 400 is naast de standaardcabine met hoog dak en een dakraam of transparant zonnedak nu ook leverbaar met een cabine met laag dak of de Panoramic-cabine. De standaarduitrusting van de cabine kan worden uitgebreid met de CIS- en CIS+-pakketten. Het Claas Sequence Management-kopakkermanagementsysteem (CSM) is standaard inbegrepen bij de CIS+-versie. Cebis is niet leverbaar. Alle Stage V-Arion 400-trekkers kunnen af-fabriek worden uitgerust met een Claas-GPS-besturingssysteem, dat via de S7-terminal wordt bediend. En zoals je mag verwachten is automatische documentatie door Telematics ook beschikbaar voor de Stage V-Arion 400.